Foto:

Gemeente Buren organiseert interactieve thema-avond over gezonde leefstijl

  •   keer gelezen

BUREN • Op woensdagavond 22 september vindt het Sport & Health Event Buren plaats. Een inspirerende en interactieve thema-avond waarin we vooruit kijken naar mogelijkheden en kansen om Buren (nog meer) in beweging te krijgen op het gebied van een gezonde leefstijl. Tegelijkertijd blikken we terug op een jaar Sport- en Beweegakkoord Buren. Deze avond staat onder leiding van Matt van Wezel (algemeen directeur van de Noorse Volleybalbond en woonachtig in de Betuwe).


Gezonde leefstijl

In het afgelopen jaar heeft de gemeente twee belangrijke gezondheidsdocumenten opgesteld; het Lokaal Sport- & Beweegakkoord en het Lokaal Preventieakkoord. Tijdens de avond wordt u bijgepraat over de huidige ontwikkelingen. Daarnaast gaan we samen aan de slag met goede initiatieven en plannen rondom thema’s zoals sport, bewegen, gezonde leefstijl, roken, alcohol, overgewicht en/of mentale gezondheid. We kijken wat ons verbindt, waar kansen liggen en hoe we deze onderwerpen onder de aandacht kunnen blijven brengen. Met zoveel mogelijk organisaties willen we werken aan de thema’s waar energie zit en dit financieel ondersteunen.

Op de fruitkist

‘Op de fruitkist’ geeft letterlijk een podium aan organisaties, verenigingen, bedrijven en andere geïnteresseerde partijen. Als zij een idee of inspirerend verhaal hebben dat betrekking heeft op eerdergenoemde thema’s, kunnen zij dit platform gebruiken. Allereerst door zicht te introduceren. Maar ook door het idee te bespreken met gelijkgestemden om dit later in brainstormsessies verder uit te werken.

Brainstormsessie 

Daaropvolgend zal een brainstormsessie zijn waarin deelnemers uiteen gaan in kleine groepen. Zij kunnen samen projecten en activiteiten bedenken waaraan men komend jaar wil gaan werken.

Deelnemers kunnen kiezen uit onderstaande thema’s:

1.         Sport en Bewegen (inclusief bewegen, duurzame sport- & beweegomgeving, vitale sport- en beweegaanbieders, van jongs af aan vaardig in bewegen)

2.         Gezonde leefstijl (voeding, overgewicht, mentale gezondheid) 

3.         Verslavingspreventie (roken/alcohol)

De avond begint om 19.30 uur en wordt rond 22.00 uur met een netwerkborrel afgesloten.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn tijdens deze inspirerende avond en ziet u kansen om een bijdrage te leveren aan een sportieve en gezonde gemeente Buren? Dan kunt u zich nog tot 19 september aanmelden! Dit kan door een e-mail te sturen naar gezondin@buren.nl. Bij aanmelding horen we graag of u mee wilt doen aan ‘op de fruitkist’ en aan welke brainstormsessie u wilt deelnemen. Op basis van het aantal aanmeldingen bepalen wij de coronaproof locatie. U ontvangt uiterlijk maandag 20 september de definitieve locatie.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten