<p>&nbsp;Carina de Rooij-Versloot werd vrijdagochtend in haar woonplaats Beusichem gehuldigd.</p>

 Carina de Rooij-Versloot werd vrijdagochtend in haar woonplaats Beusichem gehuldigd.

(Foto: aangeleverd)

Erepenning voor gouden paralympische topsporter

  •   keer gelezen

BEUSICHEM • De gemeentelijke huldiging plaats van paralympisch kampioen Carina de Rooij-Versloot (41 jaar) uit Beusichem vond vrijdagochtend plaats. Burgemeester Josan Meijers van de gemeente Buren ontving deze gouden topsporter in het gemeentehuis.


Carina de Rooij-Versloot uit Beusichem nam deze zomer voor de vijfde keer met het Nederlands rolstoelbasketbalteam dames deel aan de paralympische spelen 2020 in Tokio. Al twintig jaar is Carina international bij het nationale rolstoelbasketbalteam bij de vrouwen. Ze werd eerder al twee keer Europees kampioen én een keer wereldkampioen. Op de spelen in Londen en Rio de Janeiro won ze met haar team twee keer brons. Dit jaar schreven deze ‘Orange Angels’ geschiedenis, door op 4 september in de finale goud te pakken.

Erepenning
Tijdens de landelijke huldiging, op 7 september in Den Haag, werd Carina de Rooij-Versloot al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vrijdag ontving ze de gemeentelijke erepenning in zilver. Deze werd uitgereikt door burgemeester Josan Meijers: “Het is een eer om een topsporter als Carina te mogen huldigen. Zij laat zien wat voor enorme veerkracht er in de mens schuilgaat. Speciaal in die van de paralympiërs die niet opgeven, maar doorgaan om hun doelen te behalen. Ik ben trots dat er zulke mensen zijn in onze gemeente.”

Nationale Sportweek
Voorafgaand aan de huldiging opende Carina, samen met de wethouder sport en bewegen Niko Wiendels, de Nationale Sportweek. Ze namen deel aan de fakkeltocht, die door de gemeenten Overbetuwe, Neder-Betuwe en Buren liep. Bij het gemeentehuis in Maurik ontstak ze het vuur, als startsein van de Nationale Sportweek.

“Het is altijd leuk om een Nationale Sportweek te mogen openen”, aldus wethouder Niko Wiendels. “Deze keer is het extra bijzonder. Carina heeft een topprestatie geleverd en is een voorbeeld voor iedereen die deze week een start maakt of doorgaat met bewegen en sporten. Ik hoop dat veel kinderen en volwassenen haar als een voorbeeld zien voor wat je allemaal kan bereiken

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten