<p>Handsome Young Fitness Trainer Explaining Something to a Young Woman While on Elliptical Bike Device Inside the Gym</p>

Handsome Young Fitness Trainer Explaining Something to a Young Woman While on Elliptical Bike Device Inside the Gym

(Foto: 123RF.com)

Wereld Alzheimer dag MA lifestyleclub & sportschool

  •   keer gelezen

21 september: Wereld Alzheimer Dag bij MA lifestyle & sportclub te Tiel Tip voor het brein: voldoende bewegen Mahmut Artan van MA lifestyleclub & sportschool aan de Lutterveldweg 3 in Tiel kan zich helemaal vinden in deze titel van een artikel van Alzheimer Nederland. 


Alzheimer Nederland

Mahmut Artan: Alzheimer Nederland geeft aan dat het aantal mensen met dementie in Nederland de komende 25 jaar zal verdubbelen tot meer dan een half miljoen. Ik steun Alzheimer Nederland graag zodat zij aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit voor mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen werken.  

Voldoende bewegen

Alzheimer Nederland: Uit veel onderzoek blijkt dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen. Bewegen is verder een uitstekend middel om stress kwijt te raken en de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Men vermoedt dat beweging de doorbloeding van de hersenen en de productie van nieuwe zenuwcel verbindingen stimuleert. Het advies is: blijf lichamelijk actief, zolang als dit mogelijk is. (Bron; Alzheimer-nederland.nl) 

Starten met sporten

Mahmut Artan: Bewegen is gezond en zoals al is aangegeven kan het een positief effect hebben op de preventie van bepaalde ziektebeelden. Toch kan het als lastig ervaren worden om te starten met sporten. De drempel om een sportschool binnen te stappen kan als hoog ervaren worden en er kunnen vragen zijn over het sporten. Om deze drempel te verlagen en je vragen beantwoord te krijgen is er op 21 september een aangepast lesprogramma. Alle groepslessen zullen op deze avond aangeboden worden. Zumba en Bodyjam voor als je niet van sporten houdt, maar wel van dansen. 

Laat de dancing queen in jezelf maar los. Bodypump waarbij je op muziek calorieën verbrandt en strakker en fitter wordt. Bodycombat, jezelf op opzwepende muziek naar een betere conditie en een sterker lijf met minder stress vechten. HIIT, een korte les met maximaal effect op je conditie en lichaamssamenstelling. Kickfun, het trappen en stoten op een kickbag met veel positieve gevolgen voor lichaam en geest. Het geeft je zelfvertrouwen een sterk lijf en een stressontlading tijdens de training. 

Spinning, zoveel meer dan alleen fietsen. Een effectieve training voor het verbranden van calorieën, je conditie en spieren trainen en het vergroot je longinhoud. Pole fitness, een intensieve training waarbij je een sterk lichaam ontwikkelt en erg lenig van wordt.   

De lessen zijn deze avond allemaal 30 minuten en iedereen is van harte welkom om meerdere lessen mee te doen! Een leuke manier om kennis te komen maken met de sportschool, de coaches en de lessen die er te volgen zijn.  21 september, steun Wereld Alzheimer Dag bij MA lifestyleDe Wereld Alzheimer Dag heeft dit jaar het thema jong en oud. Dit thema past perfect bij de visie van MA lifestyleclub. Sporten is voor jong en oud! Een mooie dag om kennis te komen maken met de sportlessen en ook om even stil te staan bij dementie en het goede werk dat Alzheimer Nederland doet.  

Kom sporten op 21 september, doe een donatie voor Alzheimer Nederland en voel je dubbel zo goed! Uiteraard gaan wij de 1,5 meter in act nemen!  MA Lifestyle ClubLutterveldweg 34005 LD Tiel0344 – 667 693. www.malifestyleclub.nl

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten