<p>&nbsp;"Samen maken we onze samenleving en samen maken we ook ons mooie Buren”, stelt Monique Bettink-Pierik.</p>

 "Samen maken we onze samenleving en samen maken we ook ons mooie Buren”, stelt Monique Bettink-Pierik.

(Foto: aangeleverd)

Monique Bettink-Pierick lijsttrekker CDA Buren

  •   keer gelezen

BUREN • Monique Bettink-Pierick (1972) is tijdens de Algemene Ledenvergadering van CDA afdeling Buren gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen, die op 15 maart 2022 worden gehouden. Ze is twee jaar raadslid in de gemeente Buren en haar partij heeft één zetel in de raad. Wethouder voor het CDA is Niko Wiendels.


Monique: “In de ruim twee jaar dat ik nu raadslid ben voor het CDA Buren, heb ik veel geleerd. We hebben in die twee jaar al veel bereikt, zoals een wethouder in het college. De uitgangspunten van het CDA: rentmeesterschap, gedeelde verantwoordelijkheid, solidariteit en publieke gerechtigheid moeten hun plek hebben en houden in het beleid van onze mooie gemeente. Ik zet me dan ook graag in als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor CDA Buren en de inwoners van onze mooie gemeente Buren. Om te zorgen dat onze gemeente leefbaar blijft, dat we allemaal kunnen (blijven) wonen waar we dat graag willen, dat iedereen mee kan komen en dat inbreng van onze inwoners op waarde geschat wordt. Er is veel kennis en kunde bij onze inwoners, laten we daar vooral niet aan voorbij gaan.”

Verscheidenheid
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA is ook gesproken over het verkiezingsprogramma. Daarin wil het CDA zich richten op de verscheidenheid van alle veertien dorpen van de gemeente Buren met een kerngerichte aanpak. Het kerngericht werken is geen ‘one-size-fits-all’ aanpak, maar steeds kijken naar de behoeftes en mogelijkheden die elk dorp heeft en biedt. Uitgangspunt is leefbare dorpen en behoud van maatschappelijke functies. “Het maatschappelijk kapitaal speelt daarin natuurlijk een grote rol, niet alles kan of moet de verantwoordelijkheid van de gemeente zijn. Samen maken we onze samenleving en samen maken we ook ons mooie Buren”, zo stelt Monique Bettink-Pierik.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten