<p>De Passewaaij Classic Day is een kleinschalig auto-evenement naast winkelcentrum Passewaaij in Tiel.</p>

De Passewaaij Classic Day is een kleinschalig auto-evenement naast winkelcentrum Passewaaij in Tiel.

(Foto: archief Rob Zantinge)

Weer geen Passewaay Classic Day

  •   keer gelezen

TIEL • Er komt dit jaar opníeuw geen Passewaaij Classic Day. Het evenementje zou op 25 september plaatsvinden op een grasveld naast winkelcentrum Passewaaij, maar is vanwege corona weer een jaar opgeschoven. De dag voor autoliefhebbers zou voor de zesde keer worden gehouden. 


Normaal gesproken komen autobezitters met hun oldtimer, klassieker of ander bijzondere automobiel naar het veldje. Onder het genot van een kop koffie wordt onder motorkappen geneusd en wordt bewonderend naar andermans bolide gekeken. Ook zijn vaak prijsjes te winnen, bijvoorbeeld in de vorm van een autoboek. Een jury bepaalt wie voor zo’n prijsje in aanmerking komt. Er wordt daarbij gelet op originaliteit of concoursstaat van de te beoordelen voertuigen. Ook trekt het evenementje de nodige belangstellenden.

Testen
“Coronatechnisch is het lastig”, zegt organisator Jan Willem van Es van de gelijknamige optiek in het winkelcentrum. Hij was zes jaar geleden initiatiefnemer van het auto-evenement. “Je moet iedereen laten testen. Hopelijk lukt het volgend jaar wel, daar mag je denk ik ook wel van uitgaan.” Ondanks het feit dat de dag voor liefhebbers van (klassieke) auto’s al twee keer is afgelast, is het enthousiasme er bij de organisatie nog steeds.

Toeters en bellen
“Dit jaar waren we ook enthousiast”, aldus Van Es, “maar je hebt met vergunningen én met zoveel toeters en bellen te maken. De mensen moeten onze Facebook-pagina maar in de gaten houden, want daar staat het nieuws op als er iets te melden is.”

Rob Zantinge

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten