Foto: Stockfoto 123RF

De Stoptober camper is in Tiel

  •   keer gelezen

TIEL • Voor deze achtste editie van Stoptober zullen weer tienduizenden mensen de uitdaging aangaan en meedoen aan dit Nationale Stopmoment. Dit jaar rijdt ook de Stoptober camper door het hele land en gaat het drukke pleinen en markten af. 


Deskundigen geven bij de camper op locatie informatie over de voordelen van het stoppen met roken. De Stoptober camper stopt op woensdag 15 september in Tiel.

Uit onderzoek is gebleken dat 80 procent van de rokers graag wil stoppen, maar daar kunnen ze vaak wel een extra aanmoediging bij gebruiken. Bij de camper kan men ook de juiste informatie krijgen om anderen die roken uit te dagen mee te doen aan Stoptober.

Ambassadeurs

Dit jaar gaan Hans Klok, Patricia Paay, Bill van Dijk, Richard Spijkers en Louisa & Rowan de uitdaging aan en steken vanaf 1 oktober voor tenminste 28 dagen geen sigaret meer op.

Over Stoptober

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich nu inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptober app downloaden. 

Stoptober Magazine

Alle deelnemers van Stoptober kunnen het gratis Stoptober Magazine - zolang de voorraad strekt - ophalen bij een Kruidvatvestiging bij hen in de buurt. In het magazine staan inspirerende verhalen van bekende en onbekende Nederlanders en veel tips om de 28 dagen door te komen. 

Het Stoptoberhuis

Van 30 september tot en met 4 oktober laten vijftig rokers zich vrijwillig opsluiten om die eerste lastige dagen van Stoptober samen door te komen. De stoppers worden daarbij bijgestaan door stopcoaches. Op www.stoptober.tv is te volgen wat er in het huis gebeurt en hoe het de kandidaten vergaat.

Stoptober is een initiatief van KWF, het Longfonds, de Hartstichting, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en het Ministerie van VWS. ‘In de afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken deze gezamenlijke manier van stoppen werkt.

Onderzoek van Amsterdam UMC heeft aangetoond dat 74% van de deelnemers Stoptober succesvol afrondt. 50% rookt na 3 maanden nog steeds niet en 25% is na een jaar nog rookvrij. Dat percentage is 5x hoger dan een stoppoging zonder hulp en steun.’        

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten