Oud en jong helpen elkaar en leren elkaar lezen
Oud en jong helpen elkaar en leren elkaar lezen (Foto: M. de Goeij)

Nieuw schooljaar op basisschool Floriant

  •   keer gelezen

tiel • Basisschool Floriant, 30 augustus, 08.15 uur ’s morgens. Enthousiaste kinderen trappelen voor het hek. Op de gezichten is een mengeling van blijdschap en lichte spanning te zien. Een nieuw schooljaar begint met een nieuwe juf of meester, een hogere klas en weer nieuwe lesstof. Maar hoe fijn is het dat het schooljaar weer is begonnen we samen mogen leren en plezier mogen maken. 08:30 uur gaat de tweede schoolbel. Yes, we mogen weer!


Op basisschool Floriant is het nieuwe schooljaar weer goed begonnen. Het schoolgebouw is in de vakantie van nieuwe verf voorzien, alle spullen voor de kinderen liggen klaar en ieder kind heeft een eigen Chromebook gekregen. Basisschool Floriant zorgt voor een fijn sociaal klimaat, resultaat op de basisvakken en ontwikkeling van de kinderen in de breedte door middel van thematisch en vooral onderzoekend leren. Ontdekken hoe de wereld eruit ziet, eigen onderzoeken opzetten en verwonderen.

Dit begint al bij de kleuters. Die trapten de eerste weken het schooljaar af met het thema “supermarkt.” En als we gaan ontdekken, dan gaan we ook naar die supermarkt, ontmoeten we de manager, wegen we ons fruit, kopen we boodschappen en bakken we onze eigen fruittaart in de schoolkeuken.

De juffen en meesters zijn trots op de school en de kinderen en dat spat die eerste schoolweken er weer van af. Wij hebben er weer zin!

Mark de Goeij - Directeur basisschool Floriant

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten