<p>Vanaf nu tot half oktober loopt de campagne in Buren en West Betuwe. &nbsp;</p>

Vanaf nu tot half oktober loopt de campagne in Buren en West Betuwe.  

(Illustratie: Aangeleverd)

Veiligheid jeugdige fietsers tijdens oogst moet beter

  •   keer gelezen

RIVIERENLAND • Regio Rivierenland spant zich in om de verkeersveiligheid tussen jeugdige fietsers en bestuurders van grote landbouwvoertuigen te verbeteren. Met de campagne ‘Zie je! We kunnen goed overweg’ wil de regio veilig fiets- en rijgedrag stimuleren. In de oogstperiode rijden veel grote landbouwvoertuigen op de weg.


Ook op wegen waar scholieren uit het voortgezet onderwijs en uit de oudste groepen van de basisschool zelfstandig van en naar school fietsen. Daarbij ontstaan soms onveilige situaties. Aanpassing van de verkeersituatie is in veel gevallen niet mogelijk of onwenselijk. Daarom zet Regio Rivierenland met een campagne in op het stimuleren van verkeersveilig gedrag.
Jeugdige fietsers weten vaak niet dat landbouwvoertuigen moeilijk kunnen uitwijken en hen soms moeilijk kunnen zien.

Bestuurders van grote landbouwvoertuigen onderschatten soms het effect van hun voertuig op fietsers. De campagne moet het onderlinge begrip vergroten en laten zien hoe beide weggebruikers elkaar veilig kunnen passeren. Dat kan door elkaar de ruimte te geven, de snelheid te matigen en te groeten.

Campagne
Vanaf nu tot half oktober loopt de campagne in Buren en West Betuwe. Op diverse locaties in deze gemeenten zijn spandoeken te zien. Basisscholen krijgen posters en informatie voor scholieren en hun ouders. Ook agrarische bedrijven die veel met grote landbouwvoertuigen werken ontvangen een informatiepakket. De campagne wordt via social media online ondersteund.
Meer informatie op www.regiorivierenland.nl/zieje

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten