Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

De Grote Sprong naar de brugklas

Algemeen 148 keer gelezen

ochten • Theatergroep PlayBack geeft een spoedcursus in het omgaan met de veranderingen en ontwikkelingen die ouders en kinderen tegenkomen als de middelbare school om de hoek komt kijken. De ouder-kindavond ‘De Grote Sprong’ is speciaal voor ouders èn kinderen van groep 7 en 8 of de brugklas. 

De voorstelling is op woensdag 27 oktober om 19:30 uur in Dorpshuis Ochten. De entree is gratis. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar dorpshuisochten@gmail.com. Deze avond wordt georganiseerd vanuit een samenwerking tussen het jongerenwerk van Mozaïek Welzijn, Iriszorg en Dorpshuis Ochten. 

Voor zowel kinderen als ouders verandert er veel als ze naar de middelbare school gaan. Ineens fietst je kind kilometers alleen naar school. Eigen boterhammen mee naar school is niet cool. Iedereen heeft de nieuwste telefoon en je net zo kleden als de rest hoort erbij. Je kind is niet meer de oudste, maar de jongste en op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en zijn eigen identiteit. Waar blijf jij als ouder als de wereld van je kind 180 graden draait.

En wat als je als kind denkt: Waarom willen mijn ouders de hele tijd van alles weten? Waarom kunnen ze je niet gewoon een keer met rust laten? Snappen ze dan echt niks? Hoe leg je je ouders uit wat erin je omgaat, wat de nieuwe regels zijn van jou en je vrienden en dat ze zich niet overal mee moeten bemoeien. En wat zeg je eigenlijk tegen je nieuwe vrienden als je een andere mening hebt of het ergens niet mee eens bent?

In gesprek

Twee acteurs en tevens ervaren gesprekleiders van Theatergroep PlayBack schetsen in scherpzinnige en humoristische acts wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare gaat. Wat de rol is van thuis, familie en vrienden en hoe er kan worden ondersteund. De Grote Sprong geeft moed en kracht de oversteek naar de brugklas te wagen en zonder kleerscheuren en als jezelf aan de overkant terecht te komen.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden