<p>Van links naar rechts: Peter Tresonie, Saskia Rikkerink, Johan Augustinus en Peter van der Geest.</p>

Van links naar rechts: Peter Tresonie, Saskia Rikkerink, Johan Augustinus en Peter van der Geest.

(Foto: Feike Faase)

Meestertitel voor slager Johan Augustinus

  •   keer gelezen

UTRECHT/TIEL • In de slagersbranche zijn twee branche erkende meestertitels te behalen: meesterslager en meesterverkoper. Het behalen van een meestertitel is de hoogst haalbare erkenning van vakmanschap in de branche. Maandagavond is door Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, bekendgemaakt dat Johan Augustinus zich branche erkende meesterslager mag noemen. Johan Augustinus runt Versplein Augustinus in Tiel  


Naast Johan Augustinus mogen Peter Tresonie uit Schoondijke en Peter van der Geest uit Heemstede zich branche erkende meesterslager noemen. Saskia Rikkerink uit Borne mag zich branche-erkende meesterverkoper noemen. 

Door het afleggen van de meesterproef hebben deze vier vakmensen aangetoond dat zij het slagers- en verkoopvak op het hoogste niveau beheersen. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen. Ad Bergwerff roemt het feit dat het deze vier meesters is gelukt om in deze bijzondere tijd hun meesterproef af te leggen. 

Met de inauguratie van deze vier meesters staat de teller op tien meesterslagers en vijf meesterverkopers sinds de invoering van meestertitels in de slagersbranche, in 2018. 

Over Stichting Meestertitels Slagersbranche
De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten