Foto:

Aan de slag voor de Tielse maatjes

  •   keer gelezen

TIEL • ‘De Tielse maatjes’ koppelt vrijwilligers één-op-één aan iemand met een psychiatrische beperking, die op bepaalde punten in het leven een maatje nodig heeft. 


Het kan gaan om het starten van activiteiten, het bieden van emotionele steun, of bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten. Samen koffiedrinken, fietsen, wandelen, zwemmen, of gewoon even bijpraten.

Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten, maar allemaal zijn ze even onmisbaar. De enthousiaste vrijwilligers die betrokken zijn bij de Tielse Maatjes, zijn voor een langere periode beschikbaar om bij een deelnemer langs te gaan. Als maatje hoef je geen deskundige te zijn of te worden, het gaat juist om enthousiasme en warme belangstelling. 

Wel is soms bepaalde ervaring nodig om tot een ‘match’ te komen. Een goede ‘match’ tussen vrijwilliger en deelnemer is natuurlijk belangrijk. Daarom vindt er altijd een kennismaking plaats en kunnen beide partijen aangeven of deze ‘match’ er ook is. Ook zijn er regelmatig contactmomenten met andere vrijwilligers.

Belangstellenden om een maatje meer te worden, kunnen zich aanmelden op Tielsemaatjes@gmail.com off bel de coördinator, Inez Koot op nummer; 0615504528.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten