In sportzaal zijn turnsters van DOS Sportief voor even zwevende engelen. (Foto: Cees van Cuijlenburg)
In sportzaal zijn turnsters van DOS Sportief voor even zwevende engelen. (Foto: Cees van Cuijlenburg) (Foto: )

Eck en Wiel loopt uit voor Kerst Passion

  •   keer gelezen

ECK EN WIEL – De Kerst Passion in Eck en Wiel heeft alle verwachtingen overtroffen. Met name de grote publieke belangstelling was een verrassing. De samenwerkende organisatoren waren daarmede zichtbaar blij.


Het was de bedoeling om Eck en Wiel ’’om te toveren’’ in Bethlehem. Die opzet slaagde in alle opzichten. Dit gebeurde in een samenwerkingsvorm van het PJ Showorkest en DOS Sportief. Hierbij gingen Maria en Jozef op pad met ezel en verteller. Zij volgden een avontuurlijke route die leidde naar de sportzaal en de school. Hier vonden meerdere optredens plaats door DOS Sportief en OBS De Bloesem.

De Kerst Passion startte in dorpshuis ’t Ecksternest waar de blazers van het PJ Showorkest (Fanfaregezelschap Prinses Juliana) voor de stemming zorgden. De deelnemertjes aan de kinderkerk van Eck en Wiel zongen vrolijke liedjes. Bert Westerveld als verteller, Janine Waardenburg als Maria en Peter van Dijk als Jozef zorgden voor een karaktervolle vertolking in de rol van deze personen. Door gelijktijdig de ware betekenis van Kerstmis uit te leggen kreeg de gebeurtenis een waardevolle inhoud.

De Kerst Passion wekte veel bewondering bij het publiek door de geweldige samenwerking op alle vlakken. Bovendien door de zorgvuldige inpassing en creativiteit binnen het programma. Zo kon het gebeuren dat in de sportzaal er plotseling zwevende engelen door de ruimte gingen. De selectieleiding van DOS Sportief liet zien dat zelfs het turnen een passende plaats kan krijgen binnen de kerstgedachte. De belangstelling was dermate groot dat tweemaal een opvoering moest worden gegeven. Na afloop was er nog een minimarkt met aparte kerstartikelen.

 
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten