De Koning op bezoek bij JobHulp Culemborg
De Koning op bezoek bij JobHulp Culemborg (Foto: Bart Homburg/Oranjefonds)

JobHulp Culemborg kreeg Koninklijk bezoek!

  •   keer gelezen

Werkzoekenden weer een stap dichter bij een nieuwe, passende baan helpen, dat is het doel van JobHulp Culemborg, een stichting die met vrijwillige maatjes persoonlijke begeleiding biedt in het zoeken naar werk. Dit kan zowel betaald werk zijn, als vrijwilligerswerk, voor wanneer de stap naar een betaalde baan nog te groot is.


Culemborg - Daarbij helpen we mensen soms uit de armoede, soms uit een sociaal isolement, maar werken we ook vaak preventief door mensen te motiveren en te ondersteunen. Als je je gezien en gehoord voelt, en een steuntje in de rug krijgt van een maatje die echt met je meedenkt, dan doet dat iets met je.

De persoonlijke dienstverlening en het maatjes concept van JobHulp Culemborg, en het feit dat er al 4 jaar lang minstens 50% van de deelnemers daadwerkelijk een nieuwe baan heeft gevonden, hebben geresulteerd in selectie voor het Meedoen programma van het Oranjefonds. Het bescherm-echtpaar van het Oranjefonds is Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, en zij voeren regelmatig werkbezoeken uit naar de verschillende initiatieven die door het Oranjefonds gesubsidieerd worden. Zo ook in Culemborg, bij Stichting JobHulp Culemborg. Afgelopen donderdag 8 november was het zover: we mochten Koning Willem-Alexander ontvangen in de sfeervolle Gelderlandfabriek, waar we een week daarvoor de eerste succesvolle Dag van de Werkzoekende hadden georganiseerd. Gastheer was de directeur van het Oranjefonds, Peter Douwes, gastvrouw onze eigen Jolanda Althuis, initiatiefneemster van JobHulp. Ook de burgemeester van Culemborg was erbij.

De Koning heeft drie gesprekken bijgewoond; het eerste ging over de ontwikkeling van JobHulp Culemborg, de ambities en positionering. Hierbij waren belangrijke partners aanwezig als wethouder Collin Stolwijk, beleidsambtenaar Marion Hoogheid, maar ook samenwerkingspartners als het UWV/Werkzaak Rivierenland en Elk Welzijn. Vervolgens was er een gesprek over de inhoud van het werkzoeken met JobHulp Maatjes en werkzoekenden. De Koning, die natuurlijk zelf nooit in de schoenen van een werkzoekende heeft gestaan, kon zich goed verplaatsen en indenken hoe frustrerend het moet zijn om afwijzingen, of vaker zelfs helemaal geen reacties, te ontvangen. Het laatste gesprek was met mensen uit de Stap in Vrijwilligerswerk training, die een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben en die we met behulp van een training en koppeling aan een maatje helpen om vrijwilligerswerk te vinden wat bij ze past. Ook dit was een heel prettig, constructief gesprek, waarbij met bewondering werd geluisterd naar de verhalen van de deelnemers en het vrijwilligerswerk wat ze nu met zo veel plezier doen.

Het was een hele bijzondere dag voor ons, en we zullen er nog lang over napraten.

Ben jij werkzoekende en wil je op weg geholpen worden richting een nieuwe baan? Op dinsdag 27 november start weer een nieuwe JobGroups, aanmelden kan nog via onze website www.jobhulp.org.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten