Anders Wonen: locatie bekend

  •   keer gelezen

Wethouder Marcel Melissen maakte eind vorige week bekend dat de keuze voor het Anders Wonen-project op de Papesteeg gevallen is. Een stuk braakliggend terrein langs het spoor, schuin tegenover de begraafplaats.


Door Marjon de Lange

Tiel - De grond is eigendom van de Gemeente. Het is de bedoeling hier 4 tot 6 woonunits te plaatsen, allen bestemd voor één persoon. Er komt een extra unit voor gebruik door begeleiders. De doelgroep voor bewoning is mensen die door psychische problemen, al dan niet tijdelijk, niet in een gewone woning of woonwijk kunnen wonen, uitsluitend bestemd voor Tielenaren. Begeleiding bestaat uit professionele organisaties werkzaam binnen de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg-red.).

De keuze voor de Papesteeg komt uit een onderzoek door een speciaal voor dit doel samengestelde begeleidingsgroep. Hierin zijn 15 “gewone” inwoners van Tiel vertegenwoordigd, zoals belangstellenden en mensen met ervaring binnen de GGZ. De Gemeente verwacht niet veel protest van omwonenden, de afstand is namelijk ver genoeg en het gaat maar om ongeveer 14 huizen waarbij er ook nog sprake van leegstand is. Als alles goed gaat kan het project volgend jaar in gebruik genomen worden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier