Op dinsdag 20 november opende wethouder Ben Brink officieel het nieuwe Mexicaanse restaurant Orizaba.
Op dinsdag 20 november opende wethouder Ben Brink officieel het nieuwe Mexicaanse restaurant Orizaba. (Foto: Janet Kooren)

Wethouder Brink blij met Orizaba

  •   keer gelezen

Op dinsdag 20 november opende wethouder Ben Brink officieel het nieuwe Mexicaanse restaurant Orizaba. “Een welkome uitbreiding van het smakenpalet van het Tielse horecalandschap”, zo hoorden de toehoorders Brink vertellen.


Tiel - Na een afscheid bij van der Valk Hotel Tiel als keuken Manager is Michel Rijsdijk terug in Tiel met 18 jaar ondernemers ervaring. Hij heeft in de tussen liggende periode in zijn eigen restaurant in Rotterdam gewerkt en de laatste jaren een zalencomplex beheerd in Dordrecht, terwijl hij in Tiel woonde en iedere dag op en neer reisde. “Ik wilde al langere tijd iets in Tiel vestigen en heb al meerdere keren gekeken naar deze locatie op het Plein. Nu was de tijd er rijp voor. Sinds Appelpop hebben we proefgedraaid en nu zijn we klaar voor het grote werk”, lacht hij.

Zijn vrouw Josine vult aan: “In de afgelopen maanden hebben we van alles uit kunnen proberen. We hebben gekeken welke smaken aanslaan bij het publiek en hebben de menukaart meerdere keren aan kunnen passen. En ook het personeel is inmiddels goed ingewerkt. We wilden alles goed kunnen doordenken en niet overhaast starten.”

Het echtpaar heeft drie dochters waarvan er twee tijdens de opening aanwezig zijn. Dochter Anouschka en schoonzoon Henk gaan actief meewerken in het restaurant. Met de bedoeling het binnen een paar jaar geheel over te nemen.
Wethouder Brink gaf in zijn toespraak ruiterlijk toe best een beetje bezorgd te zijn geweest toen het grote pand afgelopen zomer leeg kwam te staan. “Het is een flink oppervlak om te vullen en dat is niet iedere ondernemer gegeven. Michel Rijsdijk heeft een voortvarend soort enthousiasme dat vertrouwen wekt, dus ik ben er heel gelukkig mee. Een uitbreiding van kleurrijk Tiel”, zo schetste hij.

“We hebben op het gebied van restaurants al een aardig rijk aanbod aan verschillende stijlen en smaken en Orizaba voegt daar nog een nieuwe smaak aan toe.” Voor deze opening nodigde de familie Rijsdijk de ondernemers van de binnenstad uit om te komen proeven en daar werd goed gehoor aan gegeven.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier