Foto: Rias Immink

B.Z.S. viert haar 75-jarige jubileum

  •   keer gelezen

De Beusichemse Zoelmondse Sportvereniging is bijna jarig. Ze viert volgend jaar haar vijfenzeventigste verjaardag. Secretaris Otto van Stijn (48) doet uit de doeken op welke manier de club dit gedenkwaardige jubileum gaat vieren.


Door Arno voor de Poorte

Beusichem - Otto is een bezig baasje. Naast zijn fulltime job is hij zo’n 12 uur per week in touw voor B.Z.S.. Naast de secretaris van de club is hij mede-organisator van de jeugdtoernooien en fungeert hij als steun en toeverlaat op allerlei organisatorische gebieden binnen de vereniging. Vandaar dat het zo gek niet is dat ze hem hebben gevraagd om zitting te nemen in de speciale jubileumcommissie. “Die commissie hebben we anderhalf jaar geleden gevormd”, licht Otto toe. “Met Martin van Panwijk, Willem Welling, Robin van der Gun, Gert-Jan Boon, Nelson Pires en Bettine Verwey heb ik een topteam om alle acties voor het jubileum uit te voeren. Zelf ben ik de afgevaardigde van het bestuur, dus als er wat speelt, kan ik dat direct meenemen naar het hoofdbestuur.” Eén van de geplande acties gaat al van start: de razend populaire voetbalplaatjesactie. Dit doet B.Z.S. in samenwerking met de plaatselijke EMTÉ supermarkt. “Het heeft ontzettend veel werk gekost om iedereen op de foto te krijgen, mede door de wijzigingen in de privacywetgeving, maar we hebben het geflikt!” We zijn veel dank verschuldigd aan Rias Immink die alle foto’s heeft genomen.” Op de plaatjes verschijnen alle voetballende leden, de trainers, de teams en een aantal actieve leden uit diverse commissies.

Festiviteiten

De jubilerende voetbalclub houdt op 16-02-2019 in de kantine een receptie voor leden en oud-leden. Aansluitend vindt er een Hollandse avond plaats met medewerking van Alex West die de avond muzikaal gaat verzorgen als dj en als zanger. De leden hebben een jubileumshirt gekozen. Dat is te koop bij de jubilaris. “Het is echter niet de intentie om daar onze teams in te laten voetballen in competitieverband. Dat was in de zeventiger jaren onze outfit. We gaan dit zonder reclame-opdruk aanbieden.” In het pinksterweekend van volgend jaar zijn de voetbalvelden van B.Z.S. het decor van een groot spektakel. Dan staat er een grote feesttent en treden de seniorenteams aan tegen bevriende voetbalclubs. Er is een jeugdtoernooi, een straatvoetbaltoernooi en een feestprogramma in de grote tent. “Wat ook bijzonder is, is dat de regisseuse van de jaarlijkse toneelavond, Willeke Dirksen, voor dit jubileum zelf een stuk heeft geschreven. Dat voeren ze op twee avonden op.” Otto kijkt ook heel erg uit naar het jeugdspektakel in dat weekend. “We hebben dan o.a. een buikschuifbaan, tobbedansen en een kabel- en een tokkelbaan. Spektakel gegarandeerd. We sluiten dit weekend af met een megabarbecue.” Met dit alles wil de vereniging haar historie eren en zich meteen breed als actieve club in de etalage zetten. “We doen dit voor alle inwoners van Beusichem en Zoelmond, inclusief de omliggende dorpjes.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten