Michiel Borstlap
Michiel Borstlap (Foto: Patrick Bongartz)

Diversiteit troef in Gelderlandfabriek

  •   keer gelezen

Postmoderne dans uit Utrecht, Schotse dans én muziek uit Culemborg en een internationaal gelauwerd jazzartiest, hoe divers wil je het hebben? Vanaf donderdag is het variatie troef in de Gelderlandfabriek in Culemborg.


Culemborg - Op 15 november (aanvang 20.00 uur) strijkt het Utrechtse ENS weer neer. Deze vaste gast in de fabriek viert het eerste lustrum met de serie ‘Nog Eén Dan’. In deze postmoderne dansvoorstelling, waarvan later dit seizoen de andere delen zijn te zien, worden de dansers ondersteund door luide postrock/metalmuziek. Kom kijken naar spanning, macht, controle en laat je verassen. Naast ENS geeft de Culemborgse Balletstudio Chantal met de BC-dansers een korte presentatie.

Omdat de vorige keren zonder uitzondering succesvol waren, staat 16 oktober weer een Ceilidh-avond op het programma. Organisator Peter Merry en caller Carieke gaan er vanaf 20.00 uur wederom alles aan doen om iedereen aan het dansen te krijgen. Met Maggies Wedding gaat dat zeker lukken. De band bestaat inmiddels zeven jaar en heeft in de loop van de tijd een solide repertoire opgebouwd.

Met de pianist Michiel Borstlap heeft Jam Jazz & Pizza 18 november weer een kanjer in huis. Vanaf 14.30 uur wordt het volop genieten, want hij neemt als gast de van oorsprong Syrische ud-speler (ud of oed is een snaarinstrument) Nazeer Abdulhai mee. Michiel Borstlap is een veelzijdige artiest en componist. Onder de prijzen die hij ontving voor zijn werk is een Gouden Kalf voor zijn muziek in de film Tiramisu. Nazeer Abdulhai volgde vanaf 2012 een studie aan het conservatorium in zijn geboorteplaats Homs tot hij moest vluchten voor de oorlog. In 2015 kwam hij naar Nederland en hier werd zijn talent al snel ontdekt. Hij studeert aan het conservatorium in Rotterdam en richtte zijn eigen gezelschap TRICO op.

Kaarten voor alle evenementen via www.degelderlandfabriek.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten