Het moment waarop Daan Disveld (4) zich blesseert. (Foto: Robert Molnar)
Het moment waarop Daan Disveld (4) zich blesseert. (Foto: Robert Molnar) (Foto: Robert Molnar)

Zware blessure voor Daan Disveld

  •   keer gelezen

Daan Disveld staat de komende vier maanden buitenspel. De 24-jarige verdediger van derdedivisionist TEC viel in de competitiewedstrijd tegen Quick’20 uit met een blessure. Uit onderzoek bleek Disveld zijn kuitbeen gebroken te hebben, waaraan hij inmiddels is geopereerd.


Door Ibo Kaya

TIEL - TEC moet het de komende maanden doen zonder Daan Disveld. Halverwege oktober in de competitiewedstrijd tegen Quick’20 kwam de verdediger ongelukkig terecht en werd vervolgens per brancard van het veld gedragen.

De ex-prof van onder meer NEC en FC Den Bosch voelde meteen dat het ‘foute boel’ was. ‘’Toen ik op de grond terecht kwam voelde ik meteen dat mijn kuitbeen gebroken was’’, zegt Disveld verbaasd. ‘’Best vreemd, want ik had nog nooit iets gebroken tot die tijd. De pijn trok in de kleedkamer weg en heb ik de dagen erna met mijn beschadigde been doorgelopen’’, gaat Disveld verder. Na een paar dagen liet de Nijmegenaar toch maar röntgenfoto’s maken. Daaruit bleek wat de verdediger al vermoedde: een gebroken kuitbeen. Disveld moest direct in het gips om de zwelling te verminderen. Een week later, op woensdag 24 oktober werd hij geopereerd, waarbij het gebroken bot met een plaatje weer aan elkaar werd gezet.

Loopgips

Disveld zal de komende weken zijn tijd vooral thuis moeten doorbrengen. De centrumverdediger loopt voorlopig nog met een loopgips en kan in de huidige omstandigheden zijn werkzaamheden niet voortzetten op zijn werk. De in Lent opgegroeide Disveld is werkzaam als sales medewerker bij eb. ‘’De eerste drie weken heb ik niet veel kunnen doen. Dat was ook afgesproken met Eelco, de eigenaar van eb Personeelsdiensten. Vanaf volgende week hoop ik thuis aan de slag te kunnen’’, zegt Disveld. Zijn werk is niet het enige wat hem bezighoudt. Disveld volgt naast het voetbal en werk ook nog eens de HBO-studie Topsportmanagement en Ondernemerschap. ‘’Dat komt dan weer wel goed uit’’, zegt Disveld lachend. ‘’Ik moet toch heel de dag op de bank liggen, kan ik mooi aan de bak met mijn studie’’, aldus de stopper van de Tielenaren.

Rentree

De centrale verdediger kan weer vooruit kijken na de succesvolle operatie aan zijn kuitbeen. Tot begin december moet Disveld zich nog wel voortbewegen met behulp van loopgips. ‘’Ik denk dat een rentree in februari wel realistisch is’’, zegt de mandekker hoopvol. ‘’Maar we moeten eerst maar eens zien hoe ik uit het gips kom’’, vervolgt Disveld. Het is immers de eerste keer dat de stopper een zware blessure oploopt. ‘’Ik heb in het verleden wel eens pech gehad met blessures, maar nog nooit een ernstige blessure waarvoor ik geopereerd moest worden. Dus is het de vraag hoe mijn lichaam reageert op zo’n zware blessure’’, aldus Disveld. Zodra het gips er af mag, kan de verdediger beginnen met revalideren. ‘’Dan kan het echte werk beginnen’’, sluit de verdediger lachend af.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten