Kasper van Dijk in actie
Kasper van Dijk in actie (Foto: Huisfotograaf JvR de Batauwers)

10 jeugdleden JvR de Batauwers aanwezig in Woerden

  •   keer gelezen

Op zondag 11 november werd al weer de 4e veldrit van de Midden Nederland Competitie verreden. De organisatie was in handen van WTC Woerden.


TIEL/WOERDEN - Het begint nu toch echt een beetje op veldrijden te lijken. Waar de 3 voorgaande wedstrijden wat warmer en vooral droger waren. Had het net voor de wedstrijd wat geregend, hierdoor was de ondergrond wat modderig. 10 jeugd rijders van JvR de Batauwers verschenen aan de start van deze wedstrijd. Iedereen was er op gebrand om extra puntje voor het klassement te behalen. En dat is goed gelukt!

Bij Categorie 1: Verschenen Lucas Blom en Kasper van Dijk aan de start. En wat was het een uitdaging om de heuveltje op te rijden. Elk rondje gingen ze harder. Lucas finishte als 7e en Kasper als 8e. Misha Michielsen, Jesse Wijngaard en Carlijn van Lith namen het tegen elkaar op bij Categorie 2. Ook zij wilde de extra punten binnen halen vandaag. Zo fietste ze over een boomstronk om tijd te winnen. Misha werd 9e. Jesse trapte zich naar een 7e plaats. Het was moeilijk om in te halen op dit parcours. Carlijn sprong na een valpartij weer op haar fiets en zij kwam net iets te kort voor een podiumplaats, ze eindigde als 4e.

Bij Categorie 3 startten wederom 3 Batauwers. Milan Lodder ruilde zijn BMX fiets om voor een veldrijfiets. Lucas van Dijk en Yfke van Breda. Deden er alles aan om zo snel mogelijk hun rondjes te fietsen. Yfke werd 12e in deze klasse. Lucas eindigde als 9e. Milan wist een podium plaats te bemachtigen, het brons was voor hem. Merijn den Hertog startte bij categorie 4. Hij reed een sterke wedstrijd. En wist zichzelf naar een 3e plaats te trappen. Bij categorie 5 was er een debutant voor de Batauwers. Merijn van Lith ontdekte dat veldrijden toch echt een andere krachtverdeling heeft dan bij BMX. Hij wist 9e te worden. Op zondag 18 november staat de volgende wedstrijd gepland. De wedstrijd wordt verreden in Soest.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier