Soroptimist Filmfestival voor Kinderen 2018.
Soroptimist Filmfestival voor Kinderen 2018. (Foto: Karin van de Kar)

Tielse Kinderraad kiest film voor het 3e Soroptimist Film Festival voor Kinderen

  •   keer gelezen

Maandag 26 februari kozen de kinderen van de Tielse Kinderraad de film die op 6 februari 2019 vertoont zal worden in de Agnietenhof tijdens het Soroptimisten FilmFestival voor Kinderen (SFFK).


Tiel - De Soroptimisten organiseren dit Soroptimist Film Festival voor Kinderen om kinderrechten, via films, onder de aandacht te brengen van kinderen. Net als voorgaande jaren werden de kinderen van de Kinderraad uitgenodigd de film te kiezen.

Na de introductie over het filmfestival en de rechten van het kind testten de kinderen hun kennis over de kinderrechten door middel van een kleine quiz. De volgende stap was de keuze van het thema voor dit jaar.

De keuze ging tussen de volgende thema’s

· migratie en vluchtelingen

· klimaat en milieu

· talentontwikkeling

· samen verschillend, verschillen samen

Na overleg in kleine groepjes viel de keuze op klimaat en milieu. Bij dit thema waren twee films geselecteerd en na het bekijken van de trailers kozen de kinderen met grote meerderheid de Noorse film, Operation Artic. Een spannend en oogverblindend mooi avontuur dat zich afspeelt op een van de meest onherbergzame plekken ter wereld: de Noordelijke IJszee.

‘’We hopen op 6 februari 2019 opnieuw veel leerlingen uit groep 7 en 8 van Tielse basisscholen te mogen ontvangen.’’

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier