Selectie Tiel'72.
Selectie Tiel'72. (Foto: Kees van Koeveringe/KV Tiel'72)

Selectie Tiel’72 heeft maar één doel: promotie naar de tweede klasse

  •   keer gelezen

De eerste competitiewedstrijd in de zaal zit erop en voor korfbalvereniging Tiel’72 kon de start eigenlijk niet beter. Tiel 1 versloeg Dubbel Zes in Den Haag met 26-11 en Tiel 2 gaf SKF 4 korfballes in Veenendaal: 28-9.


Tiel - Met als resultaat twee hele tevreden coaches: Mathijs Ramaker (Tiel 1) en Hielke de Rooij (Tiel 2). Vooral Tiel 1 heeft al jaren het doel om te promoveren naar die felbegeerde tweede klasse. Ook dit jaar is dat doel niet anders, maar makkelijk zal dat niet gaan. ‘’We zitten met Tiel 1 in een zware poule aankomend zaalseizoen”, vindt Ramaker. ‘’We spelen tegen veel degradanten uit de tweede klasse. Een uitgelezen kans om te laten zien wat we nu eigenlijk kunnen.”

Er staan dan ook 14 finales op het programma voor het vlaggenschip van Tiel’72, waarvan aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd tegen Luno 1. ‘’Voor nu gaan we wedstrijd voor wedstrijd bekijken hoe we de overwinning binnen kunnen slepen”, vertelt de coach. ‘’Ik heb in ieder geval heel veel zin in de wedstrijden! Aan het eind van het seizoen kunnen we hopelijk zien of we genoeg gegroeid zijn om naar die tweede klasse te promoveren.”

Voor Tiel 2 geldt eigenlijk hetzelfde doel: promoveren naar de reserve tweede klasse. Trainer Hielke de Rooij ziet dat wel zitten: ‘’Ik verwacht een mooie en boeiende strijd om het kampioenschap.” Op papier lijkt het inderdaad een spannend seizoen te gaan worden voor Tiel 2: ‘’Al onze tegenstanders draaien op het veld ook bovenin mee in dezelfde klasse, net als wij.”

Het team bestaat uit een aantal ervaren spelers, maar ook een aantal jonge spelers. ‘’Een perfecte mix”, volgens De Rooij. Hij is dan ook dik tevreden over hoe het seizoen tot nu toe loopt: ‘’De eerste helft van het veldseizoen verliep prima, met een gedeelde eerste plaats als resultaat.”

De Rooij ziet bij zijn ploeg een onderscheidende factor ten opzichte van de rest: ‘’Ik denk dat wij van iedere tegenstander kunnen winnen, onder andere door ons dynamische aanvalsspel.” Ook met de doelpunten zit het wel goed. ‘’We hebben een prima scorend vermogen bij al onze spelers, dus ik verwacht een zaalseizoen met veel doelpunten.”

Achter elke selectie staat natuurlijk ook altijd een trouw publiek, dat ook dit jaar weer hard nodig gaat zijn. ‘’Ik hoop dat er iedere thuiswedstrijd weer flink wat publiek zal zitten, want dat zal ons een extra stimulans in het veld gaan geven”, denkt Ramaker.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten