VVD-raadslid en directeur TEC 2000 Wim van Baal zoekt de samenwerking (Foto: Jan Woldberg)
VVD-raadslid en directeur TEC 2000 Wim van Baal zoekt de samenwerking (Foto: Jan Woldberg) (Foto: )

Meer samenwerken: Oude tijden moeten herleven met FC Betuwe

  •   keer gelezen

Wim van Baal is een kleurrijk Tiels VVD-raadslid en praat over zijn rol, ambities in de raad, maar ook over zijn passie voor ondernemen en topvoetbal in Tiel en de regio.


Door Jan Woldberg

Tiel - Bij binnenkomst in zijn kantoor is Van Baal telefonisch druk in gesprek met een collega raadslid. Hij is niet eenkennig en vaak de Haarlemmerolie tussen kibbelende partijen. Van Baal: “Ik ben niet zo van hullie en zullie, want we moeten het samen rooien.” De winkelleegstand in Tiel is van Baal een doorn in het oog. Volgens hem een lastige klus omdat ondernemers nog niet staan te springen om samen te werken, waarbij de torenhoge huren een beer op de weg zijn.

Water bij de wijn

Van Baal verwacht dat de verhuurders water bij de wijn gaan doen en met een creatieve huuroplossing komen. Wim heeft gekeken bij vergelijkbare gemeentes en hoopt met de stadsmakelaar de leegstand op te lossen. Van Baal denkt aan clustering van winkels met kleine exclusieve kledingzaken rond een grote modezaak.

Rondom het centrum ziet van Baal kansen, want winkelen in Tiel moet weer een beleving worden, met ambachtelijke speciaalzaken rond het centrum en kunst en wandelroutes door de historie van Tiel.

Vast op het pluche

Van Baal is als directeur van TEC 2000, trekker van de regionale topsport. Van Baal: “Dat is niet makkelijk omdat veel voetbalbestuurders en sponsoren vast zitten op het pluche en zij vinden zichzelf vaak belangrijker dan de club.” Dat wil hij doorbreken. Volgens hem kampen alle verenigingen met dezelfde problemen. Te weinig vrijwilligers, geen doorstroming van jeugd en sponsoren die zich terugtrekken. Kortom; verenigingen zijn op termijn niet meer levensvatbaar en moeten gaan samenwerken. Wat betreft van Baal moeten nu in de regio de klokken gelijk worden gezet en alle voetbalverenigingen meedenken over een plan van aanpak waarbij de talentvolle jeugd uit de regio professioneel getraind gaat worden en de hoog spelende amateurclubs de handen ineenslaan om aantrekkelijk voetbal in de regio te borgen.

TEC zet een eerste stap met een combinatieteam van selectiespelers van TEC en Lienden in een schaduwcompetitie met toonaangevende amateurteams te gaan spelen. “Vroeger trok de hele regio op de zondagmiddag naar de Wageningse berg om onze Betuwse helden aan het werk te zien”, zegt van Baal.

Hij hoopt dat deze tijden terug keren met de F.C. Betuwe, een Betuwse betaalde voetbalclub met ruim aandacht voor de jeugd.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier