Trainer Hans van de Haar staat voorlaatste met zijn FC Lienden. (Foto: Peter van Gogh)
Trainer Hans van de Haar staat voorlaatste met zijn FC Lienden. (Foto: Peter van Gogh) (Foto: Peter van Gogh)

Van de Haar pleit voor versterkingen

  •   keer gelezen

FC Lienden staat er beroerd voor in de Tweede Divisie. De Betuwse tweededivisionist staat op een belabberde zeventiende plaats. Die plek zorgt na 34 wedstrijden voor rechtstreekse degradatie. Zonder versterkingen wordt het een lastig verhaal, weet ook trainer Van de Haar.


Door Ibo Kaya

LIENDEN - Het zijn slechte tijden voor FC Lienden. De club presteert dramatisch en staat daarmee één na laatste in de competitie. Alleen VVSB doet het slechter in de Tweede Divisie. Afgelopen weekend ging de formatie van Hans van de Haar wederom onderuit in de Tweede Divisie. In Maassluis leed FC Lienden de tiende nederlaag van het seizoen. Excelsior Maassluis was met 5-2 te sterk voor FC Lienden. ‘’Volkomen terecht’’, zegt Van de Haar in gesprek met De Zakengids. ‘’De nederlaag werd weer eens ingeleid door persoonlijke fouten. Iets waar we het hele seizoen al last van hebben.’’ Met de huidige selectie wordt het een loodzware klus om te handhaven. Dat is wel gebleken.

Versterkingen

FC Lienden moet in de winterstop de transfermarkt op wil het zich handhaven in de Tweede Divisie. Zo vindt ook aanvoerder Milad Intezar. ‘’Met deze groep hebben wij niet voldoende kwaliteit om in de Tweede Divisie mee te draaien. Er moeten in de winterstop versterkingen komen, want met dit team vliegen we er uit’’, stelde Intezar in De Gelderlander. Coach Van de Haar kan zich deels vinden in de woorden van zijn aanvoerder. ‘’Daar zit een kern van waarheid in. We komen niet verder als er geen kwaliteit bij komt’’, aldus de trainer van de Liendenaren. Hoewel er met de clubleiding is gesproken over versterkingen heeft Hans van der Haar al een tijdje niks vernomen van het bestuur.

‘’Daar hebben we een maand geleden over gesproken, maar ik heb tot nu toe niks gehoord van de clubleiding’’, zegt Van de Haar verbaasd. ‘’Het is op dit moment afwachten, maar ik ga er van uit dat er een paar spelers bij komen in de winterstop’’.

Loukili

Ondertussen traint Abderrahim Loukili mee met FC Lienden. De Utrechter is na een mislukt avontuur bij het Marokkaanse Chabab Rif Al Hoceima terug in Nederland en houdt zijn conditie op peil bij de Betuwse tweededivisionist. Of hij na de winterstop Lienden gaat versterken? ‘’Dat weet ik niet. Er is nog niet gesproken over een nieuwe contract’’, zegt Van de Haar. ‘’Maar als ik de kranten moet geloven staat hij daar niet zo positief in,’’ Volgens Loukili zijn er geen winnaars in de ploeg van Hans van de Haar. Het verbaast mij wel moet ik eerlijk zeggen. Jammer dat ik het in de krant moet lezen’’, aldus de teleurgestelde Van de Haar.

Winterstop

Na de winterse pauze staan voor FC Lienden twee belangrijke wedstrijden op het programma.

Concurrenten VVSB en Scheveningen zijn de eerste tegenstanders in 2019. Maar eerst een paar weken rust. Daar is FC Lienden wel aan toe.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier