De beentjes los op de dansvloer met "de Tijdmachine"
De beentjes los op de dansvloer met "de Tijdmachine" Foto: Ad van Son (ZOR

Laatste muziekmiddag ZOR Walstede daverend succes

  •   keer gelezen

Op zaterdag 8 december werd voor de laatste keer een muziekmiddag verzorgd door de Zorgomroep Rivierenland (voorheen Ziekenomroep Tiel).


TIEL - Vanaf 1 januari 2016 verzorgde de Zorgomroep Rivierenland maandelijks op zaterdagmiddag een muziekmiddag in de recreatiezaal van Zorgcentrum Walstede. Afgelopen zaterdag gebeurde dat voor de laatste keer, door een gebrek aan vrijwilligers, die de bewoners van en naar de recreatiezaal begeleiden.

Ook de Zorgomroep kampt met een teruglopend aantal vrijwilligers, mede hierdoor zijn de activiteiten van de omroep drastisch veranderd. Vroeger, de zorgomroep is sinds 2 december 1960 actief, was de draadomroep een belangrijk medium in het ziekenhuis tegenwoordig verzorgt iedereen zijn eigen entertainment met Ipad of Iphone.

De zorgomroep heeft de bedoeling nog steeds verder te gaan in een afgeslankte vorm als TVO Mediagroep. Als afscheidscadeau heeft de Zorgomroep Walstede een muziekmiddag aangeboden met behulp van “de Tijdmachine”. Het was een geweldige middag waarbij de recreatiezaal was omgetoverd tot een muziekcafé van vroeger waar livemuziek uit vroegere tijden werd uitgevoerd. De bewoners zongen uit volle borst mee en zelfs op de dansvloer werd er gedanst op nummers van onder andere Elvis en Cliff Richard.

De Zorgomroep bood Walstede, mede omdat de invloed van muziek op de bewoners positieve effecten heeft, drie platenspelers plus een aantal LP’s aan zodat dit gebruikt kan worden om de oude tijden te laten herleven. Een cadeau in de stijl waarin het werk van de Zorgomroep symbolisch nog jaren kan voortduren.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier