Foto: DOLF VAN DULMEN

Hardlopen en dan aan de oliebollen

  •   keer gelezen

JCI de Betuwe organiseert op de laatste zondag van het jaar, op 30 december, weer de Betuwse Oliebollenrun. Een hardloopwedstrijd van vijf of tien kilometer door de Betuwe. Speciaal voor de kleinsten is er ook een kidsrun van 1,5 kilometer.


Door Marjon de Lange

Tiel - JCI staat voor Junior Chamber International en bestaat uit een club van jonge, ambitieuze en ondernemende leden afkomstig uit de Betuwe, in de leeftijd tot 40 jaar. Bij hen staat onder andere business, persoonlijke ontwikkeling, fun, training en fundraising hoog in het vaandel. Daarnaast organiseren zij eigen evenementen, voor bijvoorbeeld goede doelen. Vijf jaar terug organiseerde zij de eerste Oliebollenrun. Hun goede doel was toen De Raborunners, een team van hardlopers, bij elkaar gebracht door de Rabobank, onderweg naar de Roparun. De Raborunners rennen niet meer, maar de JCI gaf wel een vervolg aan hun inmiddels steeds populairder wordende Oliebollenrun. Ze besloten de jaarlijkse opbrengst te delen tussen een lokaal goed doel en een ander Roparun-team.

Team 108

De keuze viel op team 108, het team van Move2Ur. Juist, het team dat wij als krant op de voet volgen. “Eerst ontvingen we gewoon een bijdrage van JCI”, vertelt Urmilla van Team 108, “dit jaar organiseren we écht mee, we zitten met de mensen van JCI om tafel. Zo kunnen we wat terug doen voor hun hulp, waar we natuurlijk heel erg blij mee zijn.” Een Ropa-run team zamelt geld in dat zij overhandigen aan de organisatie. De opbrengst wordt gebruikt om het leven van kankerpatiënten waar mogelijk minder zwaar te maken. “Wij zijn blij met iedere bijdrage”, zegt Urmilla die haar moeder veel te jong aan de ernstige ziekte verloor. “We streven ernaar om 20.000 euro bij elkaar te krijgen voor we in juni 2019 weer in estafette van Hamburg af naar huis lopen.”

Kidsrun

De Rabobank is nog wel betrokken, zij zijn hoofdsponsor van de Rabobank Kidsrun, een onderdeel van de Oliebollenrun. “Mede daarvoor is dit jaar de start bij het voetbalveld van RKTVC aan de Wadenoyenlaan. De kinderen rennen daar op het veld, handig want dat is begrensd en dan hoeven de ouders er zelf niet bij te blijven en kunnen zij een groot parcours gaan hollen. Er is ook voldoende parkeerruimte, er kan gedoucht worden en na afloop is er een hapje en een drankje beschikbaar. Maar op de dag zelf zijn er natuurlijk ook oliebollen te koop.”

Parcours

De hardlooproutes lopen over de dijk en dwars door typisch Betuwse landschappen. De eerste drie deelnemers die de finish halen vallen in de prijzen, daarbij wordt rekening gehouden met mannen en vrouwen. Alle kinderen krijgen een medaille. Het andere goede doel dat de JCI steunt is dit jaar het Tielse Hertenkamp. Inschrijven kan via de website, volwassenen betalen 15 euro per persoon, kinderen 5 euro.

De volgende actie van het Roparun-team om geld in te zamelen wordt op 3 februari 2019 een spinning-marathon en yoga-challenge.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten