Foto:

Column: Licht

  •   keer gelezen

De Tielse Sandra van Leur heeft warme banden met het team van Hart van Tiel, dat jaarlijks voor een mooi aangeklede binnenstad zorgt. “Maar de wensboom die van 13 tot en met 27 december op de Groenmarkt staat, is echt een particulier initiatief. Voor het vijfde jaar op rij alweer. Een mogelijkheid om even aan degenen te denken die ons zijn ontvallen, ze nog een keer een wens of te herinnering te schrijven en die in de kerstboom te bevestigen.”


Thema is weer: wie zet jij in het licht?

Dit jaar is presentator Joris Linssen er ook bij, er zijn op 21 december opnamen van ‘Joris’ kerstboom’op de Groenmarkt. “Ik kreeg van KRO-NCRV de vraag of ik mee wilde werken aan het programma. Graag natuurlijk. De wensboom wordt zo steeds bekender.”

Sandra kwam in Den Bosch, waar de boom tot nu toe werd gefilmd voor televisie, op het idee.

“Mijn zus overleed in 2009. Een paar jaar later zijn mijn ouders en ik naar Den Bosch gegaan om een foto in de wensboom te hangen. Je staat dan even stil bij degene aan die je herdenkt. Bij mij kwam op dat moment ook de gedachte: dit zou ook bij ons moeten kunnen. Zo is het begonnen, en nu werkt een groot team van vrijwilligers mee: bij de boom helpen ze met de wensen, maar ze zijn vooral een luisterend oor, ze gaan het gesprek aan met mensen. Want die herinnenrings boom met wensen doet wat met je.’’

‘’Soms staan mensen even stil te denken, of het roept emoties op. Dan is het fijn dat er iemand is die je even ondersteunt, of met je praat. Hoe dat nu komt, kan ik niet precies zeggen, maar mij gaf het een fijn gevoel die foto in de boom te hangen. De boom is van iedereen, je merkt dat iedereen mensen mist, dat je allemaal verwerking doormaakt. Hier mag je er uiting aan geven.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier