Joost Reus overhandigt het circulaire estafettestokje aan Hilde Engels en Henri Holster van De Fruitmotor
Joost Reus overhandigt het circulaire estafettestokje aan Hilde Engels en Henri Holster van De Fruitmotor (Foto: Rita Boer Rookhuiszen)

Circulair estafettestokje uitgereikt

  •   keer gelezen

Wethouder Joost Reus ontving tijdens een bijeenkomst van De Fruitmotor in de Gelderlandfabriek te Culemborg het Gelderse Circulaire Estafettestokje. Deze werd hem overhandigd door Bert Lagerweij, programma manager van Green Capital Challenges, vanwege de vele duurzame lokale initiatieven in Culemborg en in het bijzonder het circulaire ‘Living Ocean’ initiatief. Wethouder Reus gaf vervolgens het estafettestokje direct door aan Hilde Engels en Henri Holster van de Fruitmotor, een volledig circulaire coöperatie in de Betuwe.


Culemborg - In Nijmegen, dit jaar de duurzame hoofdstad van Europa, wordt al sinds 2014 het circulaire estafettestokje van het ene lokale duurzaamheidsinitiatief naar het andere lokale duurzaamheidsinitiatief doorgegeven. Op initiatief van gedeputeerde Michiel Scheffer van de provincie Geldeland en de stichting Green Captial Challenge kwam daar het Gelderse circulaire estafettestokje bij. Apeldoorn was begin dit jaar de eerste gemeente die het stokje ontving, daarna reisde het stokje de provincie Gelderland door. Culemborg kreeg hem onder andere vanwege de eerste ‘Living Ocean’ productielijn ter wereld. Bedrijven van het industrieterrein in Culemborg leveren hun overtollige plastic aan en daar worden nu lokaal nieuwe plastic producten voor diezelfde bedrijven van gemaakt. Het uiteindelijke doel is dat de bedrijven geen plastic afval meer produceren en er dus ook geen plastic in de oceanen terecht komt. De Fruitmotor ontwikkelde onder andere de Krenkelaar, appelcider gemaakt van restfruit, en zet zich in voor een circulaire economie in de Betuwe.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier