Podiumplaatsen Hellasturnsters in Amsterdam. (Foto: Hellas Tiel)
Podiumplaatsen Hellasturnsters in Amsterdam. (Foto: Hellas Tiel) (Foto: Hellas Tiel)

Podiumplaatsen Hellasturnsters in Amsterdam

  •   keer gelezen

Bij de regio en district-wedstrijden hebben de Tielse turnsters van Hellas drie medailles in de wacht gesleept. Voor jeugdturnster Hind Hassoun vonden de regiowedstrijden 3de divisie plaats in Amsterdam.


Tiel - Hind turnde op sprong, balk en vloer in de top 5 van dit sterke deelnemersveld. Op de brug liet ze wat punten liggen en moest hierdoor op de balk risico nemen om kans te maken op een podiumplaats. Dit deed ze overtuigend en pakte een verdiende bronzen plak.

Strijdvaardig

Kyana van Uden, Indy van de Veen, Novie van Ommeren, Anne de Man, Noa van Uden, Noelle Stap en Nadesh van Verseveld. komen uit in de 2de divisie op nationaal niveau.

De pupillen-1 Kyana, Indy, Novie en Anne moesten beginnen op het onderdeel rek en moesten hier meteen een achterstand op de concurrentie incasseren.

De oefeningen verliepen niet naar verwachting. Op het volgende toestel balk pakten ze de draad weer op en bleken ze weer strijdvaardig te zijn.

In januari is de tweede plaatsingswedstrijd en hopen we een betere klassering af te dwingen in Amsterdam.

Pupillen-2 N2

Noa van Uden en Noelle Stap zijn een jaartje ouder en komen uit in de categorie pupillen-2 N2. Noa heeft zich de afgelopen twee jaar enorm goed ontwikkeld in de turnsport. Op sprong en brug blinkt ze uit en op de vloer staat ze haar mannetje in de sterke deelnemersveld.

Op de balk is er gekozen om op safe te gaan en een strakke balk oefening af te leveren. Noa turnde een ijzersterke meerkamp en mocht het brons in ontvangst nemen. Trainingsmaatje Noelle eindigde op plaats 9 ook keurig in de top tien.

Nadesh

Jeugdturnster Nadesh van Verseveld heeft weer een puike wedstrijd neergezet, ondanks dat ze onlangs ziek is geweest. Ze turnt op alle vier de onderdelen stabiel en met veel amplitude. Met overtuiging laat ze haar wedstrijdoefeningen zien en dat resulteert in hoge scores. Een zilverplak was dan ook zeer verdiend.

Ticket

Noa en Nadesh hebben met deze prestatie zeker een ticket voor de landelijke wedstrijden verdiend.

Alle andere turnsters zullen nog een goede wedstrijd neer moeten zetten om zeker te zijn van de volgende ronde.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier