Foto:

Ondertekening overeenkomst De Ark in Tiel

  •   keer gelezen

Op donderdag 20 december 2018 hebben Tjapko van Daalen van KleurrijkWonen en Marc Hesen van Prezzent de huurovereenkomst getekend die samenhangt met de unieke herontwikkeling van het historische pand De Ark in het centrum van Tiel. In het voorjaar van 2019 wordt gestart met de sloop van de huidige gebouwen. KleurrijkWonen hoopt de nieuwe bewoners van Prezzent in de zomer van 2020 te verwelkomen in hun nieuwe appartementen.


Tiel - Het project ‘de Ark’ bestaat uit het gebouw de Ark en het naastgelegen Grachtenhuis aan de Hoveniersweg in Tiel. Hoewel de huidige gebouwen in een slechte staat verkeren, is de Ark een markant gebouw met een prachtige voorgevel. De bouw van het nieuwe appartementsgebouw dat uit 18 appartementen zal bestaan, start in de zomer van 2018. De nieuwe bewoners zijn de cliënten van Prezzent. Prezzent is een zorginstelling die aan mensen met een (verstandelijke) beperking diensten aanbiedt op het gebied van wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Het mooie aan dit project is dat zowel de nieuwe bewoners als de omwonenden de plannen enthousiast hebben ontvangen. Daarbij komt dat de voorgevel van de Ark gerestaureerd wordt. Hoewel het gebouw geen monument is, heeft deze gevel cultuurhistorische waarde voor de stad Tiel. In het ontwerpproces is dan ook met de gemeente Tiel veel aandacht besteed aan een zorgvuldige inpassing in de omgeving met behoud van zoveel mogelijk historische elementen.

Voor KleurrijkWonen en Prezzent is dit een van de vele projecten die samen opgezet zijn. In Culemborg, Geldermalsen en Tiel staan woningen van KleurrijkWonen waar de cliënten van Prezzent met veel plezier zelfstandig wonen met begeleiding op maat.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier