Informatieavond nieuwe subsidieregeling sport

  •   keer gelezen

De huidige btw-vrijstelling voor sport wijzigt per 1 januari 2019. Voor veel sportverenigingen is dat financieel nadelig. De overheid wil dit nadeel compenseren met een nieuwe subsidieregeling. Ook clubs die tot nu toe geen btw-voordeel hadden kunnen gebruik maken van deze investeringssubsidie. Op 9 januari is er in Maurik een informatieavond.


Maurik - De nieuwe subsidieregeling is heel breed. Het gaat om zowel investeringskosten in accommodaties als in sportmaterialen. Daarnaast is er extra subsidie voor energiebesparende maatregelen en voor maatregelen die de toegankelijkheid voor mensen met een beperking verbeteren. Voor besturen van sportverenigingen is het goed om te weten wat voor kansen dit biedt voor de sportvereniging, zodat zij meteen in actie kunnen komen.

De investeringssubsidie kan vanaf 2 januari aangevraagd worden. Er zit veel geld in de subsidiepot, 87 miljoen euro, maar toekenning vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Het is dus zaak om er op tijd bij te zijn.

De informatieavond over de btw-sportvrijstelling is voor sportorganisaties zonder winstoogmerk in de gemeente Buren op woensdag 9 januari om 19.30 uur in het gemeentehuis in Maurik (inloop vanaf 19.00 uur). Joep Swinkels, fiscaal adviseur van de gemeente Buren, zal de financiële consequenties en mogelijkheden uit de doeken doen.

Hij beantwoordt ook de vragen die van te voren ingediend zijn. Vragen kunnen gemaild worden naar clairevaessen@welzijnrivierstroom.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier