Foto: Merel de Boer.
Foto: Merel de Boer. (Foto: )

Kirsten Eerbeek haalt goud binnen voor DOS Sportief

  •   keer gelezen

DOS-trainsters Merel de Boer en Rowie van der Ven keken tijdens de rayonwedstrijden in Culemborg met genoegen naar Kirsten Eerbeek. De juniorturnster haalde in de pittige vierde divisie overtuigend het goud binnen met bijna een punt voorsprong op de naaste concurrentie. Steeds meer laat de gymnaste van DOS Sportief zich gelden als een echte smaakmaakster.


ECK EN WIEL – Coach Merel de Boer vertolkt het prettige gevoel bij de technische staf. ’’Kirsten zet zich neer als een turnster metelegante, zelfs bijna professionele uitstraling en sterke beheersing van zowel acrobatische als gymnastische elementen’’. Niets aan te merken? Jawel, de val bij de radslag op de balk. Maar dat kon Eerbeek niet deren, want zij zette dat recht aan de brug met de hoogste score van iedereen:11.567 punten. Deze keer zelfs ruim boven haar clubgenote Amber Baars, specialiste op dit toestel. Het goud van Kirsten leidde tot een totaal van 43,717 punten, bijna een vol punt boven de naaste concurrente.

Amber Baars had haar dag niet. Althans op twee van de vier toestellen. De oefening op de evenwichtsbalk verliep zelfs rampzalig met vijf keer voortijdig het toestel verlaten. Mede door het missen van samenstellingseisen ontstond daardoor een onoverbrugbare achterstand. De turnster van DOS Sportief herpakte zich wel op vloer met een eigen uitstraling. De opleving gaf een goed gevoel, maar een vergissing bij sprong nam dat meteen weg. Amber bereikte op dit onderdeel geen score en kon het zelf nauwelijks geloven. Desondanks toonde zij veerkracht door aan de brug mede te excelleren met een vloeiende oefening: 10,767 punten. In de rangschikking van de totale meerkamp bleef het bij een dertiende plaats.

Bij de jeugd in de vierde divisie waren Demy van Brenk en Marit de Boef van de partij. De twee begonnen goed op sprong, waarbij Demy een extra overslag uitvoerde voor de kwalificatie van de toestelfinale. Brug verliep voor beiden stabiel. Demy met een kip aan de hoge ligger, Marit met een zolendraai. Op balk waren er goede houdingen, echter viel Demy met een pirouette en Marit met een radslag. Op vloer sloten het duo de wedstrijd sterk af door hoge acrobatische series te springen en sierlijke danspassages te turnen. Demy eindigde als vierde met 41.300 punten en kreeg een bronzen medaille mee naar huis. Marit bleef in buurt en werd zesde met 40,000 punten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier