Foto:

Column: Evenementen

  •   keer gelezen

Het nieuwe jaar heeft maar liefst 17 koopzondagen, waarvan de meeste aan een evenement zijn gekoppeld. Ook dit jaar kom je weer Tiel Pakt Uit, de Betuwse Fruitrally, Tiel Toont, het Mode Event en het Fruitcorso tegen, er zijn extra dagen winkelopening voor Sint en kerst en natuurlijk komt er weer een Dickens Festijn. Maar acht koopzondagen hebben nog geen entertainment of evenement.


Wellicht zijn er mensen in onze stad die het leuk lijkt hiervoor iets te organiseren. We helpen hen dan graag hun idee uit te werken en te onderzoeken wat er kan en wat niet. We zullen ze als organisatie van Hart van Tiel, en ik als evenementenmanager, graag ondersteunen en advies geven.

De feestdagen zijn natuurlijke momenten voor iets extra’s in de binnenstad, net als het Fruitcorsoweekend. En er zijn vanzelfsprekend maanden dat het vaak net even te koud is buiten, zoals in januari en februari. In augustus, vakantie, is er geen evenement, maar wie dan juist wil: laat het ons weten! Onze evenementenagenda is al gereed voor 2019, en wanneer ik nu even kijk zijn er nog acht zondagen in de komende maanden niet bezet. Dus, vind je organiseren leuk, bedenk een publieksevenement en meld je, iedereen met een goed plan is welkom. Gewoon beginnen, zou ik zeggen.

Waar je dan allemaal aan moet denken? Kies een koopzondag, een plek in het centrum, en begin je plannen met het aanvragen van een vergunning bij de gemeente. Er zijn regels voor welke dag of het volume van geluid. En stel ons, dat waarderen we erg, ook op de hoogte van je plan. We krijgen van de gemeente Tiel wel een kopie van de vergunning, maar dat is vaak kort van tevoren. Even overleg zou fijn zijn, dan kunnen we er misschien op inspelen. Wie een plan heeft, maar niet weet hoe te beginnen, willen we natuurlijk graag op weg helpen. We zijn te bereiken via onze website.

Door Laura Burggraaf

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier