Ansu Camara speelt na de zomer voor hoofdklasser Unitas. Hij scoorde meer dan 30 doelpunten voor de Leerdammers. (Foto: Jeroen de Bruin)
Ansu Camara speelt na de zomer voor hoofdklasser Unitas. Hij scoorde meer dan 30 doelpunten voor de Leerdammers. (Foto: Jeroen de Bruin) (Foto: Jeroen de Bruin)

Ansu Camara botst met leiding LRC

  •   keer gelezen

Ansu Camara brak in december met zijn club LRC. Beide partijen konden niet meer door één deur waarop het contract van Camara werd ontbonden. Lang heeft hij niet hoeven wachten voor een nieuwe club. De 26-jarige Tielenaar heeft inmiddels getekend bij zondaghoofdklasser Unitas.


Door Ibo Kaya

LEERDAM - Ansu Camara en LRC Leerdam gingen halverwege dit seizoen uit elkaar. ‘’De reden ligt in een onoverbrugbaar verschil tussen de speler en het bestuur’’, verkondigde LRC halverwege december. Camara kan zich niet helemaal vinden in de berichtgeving. ‘’Ik lees op Regio-Voetbal dat ik heb geweigerd te spelen, maar ze vergeten te melden dat ik al twee weken met het tweede elftal heb gevoetbald. Dat is niet terug te lezen in de berichtgeving, waardoor het makkelijk is om mij als zondebok aan te wijzen’’, zegt Camara ontgoocheld. De aanvaller maakte twee weken lang geen deel uit van de eerste selectie; trainer Hilbers vond Camara niet fit genoeg. ‘’Daar was ik het niet mee eens, maar toch heb ik met het tweede elftal gespeeld. Ik wilde niet moeilijk doen en accepteerde het voorstel van de trainer.’’ Na twee weken voor het tweede gevoetbald te hebben werd de aanvaller weer toegevoegd aan de eerste selectie. Althans, dat was de bedoeling. Donderdagavond kwam de trainer plotseling terug op zijn beslissing. ‘’Ansu, wil je zaterdag met het tweede meedoen’’, vroeg trainer Hilbers. ‘’Hoezo, ik was toch toegevoegd aan de selectie. Waarom moet ik nu weer met het tweede meedoen’’, vroeg Camara verbaasd aan de trainer. Trainer Hilbers wist daarop geen duidelijk antwoord te geven, waardoor de spits zijn conclusies trok. Hij weigerde te spelen voor het tweede elftal waarop zijn contract werd ontbonden. De Tielenaar baalt van de gang van zaken. ‘’Ik was zogenaamd niet fit, maar een teamgenoot die terugkwam van een langdurige blessure mocht direct in de basis starten. Is hij wel fit dan’’, vroeg Camara zich af. ‘’Regels werden bij mij wel gehanteerd, bij andere spelers uit de selectie niet. Dat zat me dwars. Ik was afgelopen twee seizoenen een vaste waarde en clubtopscorer bij LRC. Dan verdien ik het niet om zo behandeld te worden’’, aldus de Tielenaar.

Unitas

Ansu Camara is na de zomer te bewonderen op sportpark Molenvliet. De ex-spits van onder meer TEC en FC Lienden was al eventjes clubloos nadat zijn contract werd ontbonden bij LRC Leerdam. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar Camara koos bewust voor Unitas. De Gorcumse debutant doet het uitstekend in de competitie en heeft zelfs een periodetitel op zak. ‘’Stiekem hoop ik dat ze promoveren’’, zegt de sterke aanvaller hoopvol. Hopen mag hij zeker, aangezien de Gorcumers de afgelopen twee seizoenen twee promoties afdwongen.

Zelf moet de aanvaller het aankomend halfjaar toekijken en mist hij de nodige wedstrijden. ‘’Dat is wel zonde inderdaad, maar nu heb ik even meer tijd voor mijn werk en mijn familie’’, besluit de Tielse voetballer.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten