Tweede Kamerlid Judith Tielen (VVD) bracht onlangs een werkbezoek aan de Jeugdgezondheidszorg van GGD Gelderland-Zuid.
Tweede Kamerlid Judith Tielen (VVD) bracht onlangs een werkbezoek aan de Jeugdgezondheidszorg van GGD Gelderland-Zuid. (Foto: GGD Gelderland-Zuid)

Tweede Kamerlid bezoekt Jeugdgezondheidszorg

  •   keer gelezen

Op maandag 11 februari bracht tweede kamerlid Judith Tielen (VVD) een werkbezoek aan de Jeugdgezondheidszorg van GGD Gelderland-Zuid. Het Tweede Kamerlid wilde graat weten hoe de hulpverlening aan kinderen en jongeren in Rivierenland verloopt. Wat gaat goed en wat kan beter.


Tiel - Judith Tielen sprak eerst met Annelies Bastiaansen en Corinne Kirpestein, twee jeugdverpleegkundigen van de GGD en 7 jongeren. De jongeren spraken over hun problemen en hun behoefte aan hulp. Daarna ging Judith Tielen in gesprek met verschillende professionals die werken in de jeugdgezondheidszorg of jeugdhulpverlening. Zoals intern begeleiders van scholen, medewerkers van het sociaal wijkteam in Tiel, een vertegenwoordiger vanuit de huisartsen, ProPersona, schoolmaatschappelijk werk enz.

In de gesprekken kwam naar voren waar de verschillende hulpverleners tegen aanlopen. Bijvoorbeeld welke problemen ervaren hun cliënten en zijzelf rondom de wachtlijsten. Hoe kunnen we met elkaar zo werken dat (ernstige) problemen voorkomen kunnen worden. Kunnen we innovatiever werken, bijvoorbeeld door gebruik te maken moderne technologie zoals e-learning? Is het mogelijk dat gemeenten en lokale partners meer inzetten op preventie als de druk op de zorg zo hoog is en de middelen beperkt zijn?

Duidelijk is dat een goede samenwerking tussen verschillende professionals en aansluiten bij de behoefte van ouders en kinderen belangrijk is en blijft.

Het was een goede bijeenkomst waarin rivierenlandse collega’s situaties vanuit de praktijk meegaven aan een tweede kamerlid die ze meeneemt naar ‘Den Haag’. Daarnaast was het belangrijk dat het veld rondom jeugdgezondheidszorg en jeugdhulpverlening bij elkaar aan tafel zat. En samen sprak over wat goed gaat en wat beter kan. Dit krijgt zeker een vervolg.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten