Vier keer goud Hellasturners
Vier keer goud Hellasturners Foto: Hellas Tiel

Algemeen 239 keer gelezen

In Leusden werd afgelopen zaterdag de districtfinale heren turnen gehouden. Liefs vier Hellas turners behaalde de titel districtkampioen 2019.

Tiel - Bij de Benjamins 5e divisie eindigde Geoff Wismeijer op de 1e plaats met een ruime voorsprong op nummer twee. Devanno Engelen turnde zijn eerste grote wedstrijd en dat viel niet mee om geconcentreerd te blijven, hij eindigde op plaats 7. Bij de benjamins vierde divisie was het een onder onsje tussen twee Hellas turners namelijk Milas Kucukuslu en Kay Tins. Milas trok aan het langste eind en met maar 0,1 ptn voorsprong eindigde hij op plaats 1 en Kay werd tweede maar ook Jelle van Rijn turnde een prima wedstrijd en eindigde net naast het podium op plaats vier. Bij de pupillen eindigde Alain van der Meer op het hoogste plaatsje op het podium en mag zich districtkampioen noemen.

Teammaatje Ian Wismeijer eindigde op plaats zeven. Bij de keuze oefenstof werd de wedstrijd beïnvloed door het instorten van de brug. In ronde vijf kon er niet meer geturnd worden op de brug waardoor het cijfer voor de brug weggestreept werd. De Hellas turners waren begonnen op brug en hun cijfers waren boven de tien maar helaas. Bij de jeugd werd Sybren Veninga met een knie blessure knap derde. Bij de junioren werd Tom Wigchert zevende. Bij de senioren eindigde de broers van Hulten beiden op het podium. Max liet zien dat hij vorige week bij bondsfinale derde werd geen toevalstreffer was. Hij mag zich district kampioen noemen. Nick probeerde nieuwe elementen uit en eindigde daardoor op plaats drie. Voor de Hellas turners een geslaagde wedstrijd. Aankomend weekend turnen vier Hellas turners hun N.K. in Alkmaar.