Fleur Veen met de bloemen en het zilver
Fleur Veen met de bloemen en het zilver (Foto: eigen foto)

Zilver voor Fleur Veen en Marc Middelkoop op NK skaten

  •   keer gelezen

Op het Nederlands kampioenschap inline-skaten behaalden zowel Fleur Veen als Marc Middelkoop hun eerste succes bij de senioren. Beiden behaalden een fraaie tweede plaats op het onderdeel puntenkoers.


Culemborg - Fleur deed dat op de 200 meter baan met schuin oplopende bochten en Marc op een parcours op de weg. Hoewel nu uitgevlogen zijn zowel Fleur als Marc van jongs af aan lid van Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge. Uiteraard is men bij de club behoorlijk trots op deze vaandeldragers.

Na haar blessureleed van afgelopen jaar, is deze medaille een mooie opsteker voor Fleur. Zij was in de wedstrijd over 50 ronden van 200 meter in de juiste ontsnapping mee en wist bij iedere tweede doorkomst de nodige punten bij elkaar te sprokkelen. Wel liet de conditie het nog wat afweten en ging langzaam aan het licht uit terwijl het jagende peloton haar steeds dichter op de hielen zat. Omdat het tevens een afvalkoers was, moest Fleur voorkomen dat ze tussentijds als laatste over de streep kwam en uit de wedstrijd zou worden gehaald. En dat lukte, al was het ter nauwernood en met de tong op de schoenen. Maar het zilver was binnen.

Marc Middelkoop had bewezen de laatste tijd in uitstekende vorm te verkeren. Echter op de baan met korte rechte stukken en krappe bochten was het hem niet gelukt een podiumplaats te bemachtigen. In de laatste wedstrijd op de weg, werd de tactiek aangepast. Nu eens een keer geen gaten dichtrijden, maar wachten op de eigen kans die beslist zou komen. Nadat er al de nodige ontsnappingen waren geweest en dus ook al heel wat punten waren weggekaapt, zetten de favorieten met onder andere Garry Hekman zo’n 6 ronden voor het einde aan. Marc was alert en ging mee. Sterker nog, hij nam het heft in handen en kneep er in zijn eentje met machtige slagen tussenuit. De rest had het nakijken en Marc raapte iedere ronde twee punten en toen hij als eerste finishte zelfs drie punten op. Een sterke koers maar was het genoeg voor de zege? Helaas bleek dat niet het geval en bleef Marc steken op een op zich heel mooie tweede plaats, waarvan hij achteraf aangaf daar erg mee tevreden te zijn.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten