Foto:

De Veerbaas Vertelt: Veel geduld

  •   keer gelezen

U hebt vast en zeker de busjes van Versis vervoer zien rijden. Versis is het aanvullende vervoer in de regio Rivierenland. Het is vervoer van deur tot deur. Als het werkt is het een goed idee en het zou dan een prima instelling kunnen zijn voor ouderen die zelf geen auto meer rijden. Als u er gebruik van moet maken moet u over enorm veel geduld beschikken. Lange wachttijden zijn bij die instelling normaal, zowel aan de telefoon als wachten op het busje. Drie kwartier wachten op het busje en dan bellen waar het busje blijft, dat wachten alvorens de telefoon wordt opgenomen duurt ook een kwartier, krijg je te horen; ‘het busje komt zo’.


Dat ‘zo’ duurt dan ook nog wel even. Een lieve oudere mevrouw uit ‘t Hooghuis in Geldermalsen overkwam dat vorige week. Ze wilde even naar haar zusje in Culemborg. Om half tien zou de bus komen, nadat mevrouw zelf en enkele bezorgde medemensen naar Versis hadden gebeld waar het busje toch bleef, reed om tien over half elf het busje eindelijk voor. Na een discussie met de chauffeur, die meende dat de afspraak tien uur was, vond hij dat veertig minuten ook wel over tijd genoemd mag worden. Na een ritje nog over Beesd, kwam de lieve mevrouw toch nog in Culemborg bij het verpleeghuis aan. Om half twaalf moest ze weer mee terug. Wat zijn we dan toch blij met het aanvullende vervoer. Later werd ik nog door de klachtendienst van Versis gebeld. Duidelijk werd dat de organisatie met personeelsproblemen heeft te kampen. Alleen als je er gebruik van moet maken ben je wel op z’n Hollands gezegd; ‘in de aap gelogeerd’. Je zal maar op je rollatortje buiten moeten wachten.

Hartenhoeve andere koers

Vorige week ontving ik een nieuwsbrief met een hartelijke groet van Christien van Harten, u weet wel, op papier de nieuwe directeur van de zorgmanege Hartenhoeve. Daarin geeft ze aan een nieuwe weg te zijn ingeslagen om op een creatieve wijze met de maatregelen die de gemeente handhaaft om te gaan. Die gesprekken staan op een laag pitje. In de brief zegt ze blij te zijn dat een aantal kerken actief wil meewerken om de Hartenhoeve in de lucht te houden. Er worden vakantiespelweken georganiseerd. Ik vraag me af, zijn dáár dan geen spelregels en eisen van kennis voor nodig. Dat staat niet in de brief. Ook niet dat er werknemers zijn die afgelopen weken een nieuw contract hebben moeten tekenen en wel met een ingangsdatum van 1 januari 2019. Volgens mensen die mij over vaarden, was het mijnheer Hein die deze ondertekening afhandelde. Dus kennelijk wel op papier verandering van directie maar voor de ondertekening van de contracten niet. Ik vraag me af of deze manier wel door de beugel kan en het geen valsheid in geschrifte is.

Sporthal

De gemeente Buren krijgt een nieuwe sporthal in Maurik. Het gaat wel een paar centen kosten maar dan krijgt de jeugd van Maurik wel de lichamelijke opvoeding die het verdient. Muziek, sport met veel lichaamsbeweging is wat de jeugd nodig heeft. Gezondheid voor geest en lichaam, daar is de politiek voor verantwoordelijk en dient daarvoor de mogelijkheden te scheppen. We zijn er.

Reageren kan: deveerbaas@gmail.com

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier