De dames van Focus '07 zorgde aan het eind van het seizoen voor nog een kampioenschap. Foto: Theo van Dam

Focus’07 Dames1 Kampioen

Algemeen 121 keer gelezen

Afgelopen seizoen begon voor de dames van Focus’07 wisselend qua resultaten. Er werd gewonnen maar niet met grote uitslagen en vaak was het spannend om een wedstrijd over de streep te trekken voor de Focus dames.

Culemborg - Onder leiding van Vitalis, de vaste trainer sinds het seizoen 2017, werd er gaandeweg steeds meer gescoord en raakte het team beter op elkaar ingespeeld. Dit resulteerde tot een koppositie tijdens de winterstop. Nadat de vorst weer uit de grond was, was het lastig herpakken. Ook door een aantal blessures, hadden de Dames het moeilijk en zat het af en toe tegen. Daardoor raakte de Focus dames hun positie aan de top kwijt. Toch wisten ze de moed er in te houden en met name door de goede verdediging, bleek het voor de tegenstanders moeilijk scoren tegen dit Focus team. Het werd stuivertje wisselen bovenaan de lijst en doordat een aantal belangrijke wedstrijden werden verschoven, bleef het tot het laatste moment super spannend! De laatste eigen wedstrijd tegen de koploper DVSA speelden de Focus dames thuis. Na een achterstand van 2-1 wisten ze het tij te keren en met 2 doelpunten in de tweede helft de wedstrijd toch op hun naam te schrijven! Dit was eigenlijk al dé kampioenswedstrijd, maar toch kon de koploper DVSA nog kampioen worden. Deze hadden namelijk bij een eerdere gestaakte wedstrijd tegen de Musketiers een achterstand staan van 3-2 en moesten nog 20 minuten afspelen. Met andere woorden in die 20 minuten nog 2 keer scoren en dan was DVSA kampioen. Het voltallige Focus team ging op de bewuste speeldag de Musketiers support bieden. De voetbaldames van deze club uit Elst, waren vastberaden en hielden die 20 minuten de deur dicht! Dus bij het fluitsignaal van de scheidsrechter was het ‘party-time’ aan de lijn!! De champagne en confetti vloog door de lucht. Yes, Dames 1 van Focus’07 is KAMPIOEN!!