Zondagmiddag gezellig druk op het Paardenveld bij Woodstock aan de Waal. (Tekst en foto's: Jan Woldberg)
Zondagmiddag gezellig druk op het Paardenveld bij Woodstock aan de Waal. (Tekst en foto's: Jan Woldberg) (Foto: Jan Woldberg)

Oranjemeiden zijn behoorlijk concurrerend

  •   keer gelezen

Kroegbaas en luis in de pels van de Tielse politiek Teus Verduin heeft besloten dat het mooi is geweest met Woodstock aan de Waal en met deze editie zet hij er een dikke punt achter. Deze laatste smoorhitte aflevering is op verzoek van het publiek weer op de oude stek het Paardenwater.


Door Jan Woldberg

Tiel - Voor ik Teus opzoek eerst nog even slenteren over de gezellige hippiemarkt met vintage kleding, curiosa en snuisterijen uit een ver verleden, toen ook vinyl platen nog heel gewoon waren.

Teus zetelt tevreden in de VIP-tent waar hij terugblikt op negen jaar Woodstock aan de Waal. Verduin: “Al vanaf de eerste editie in juni 2011 is dit nieuwe Flower Power festival met plaatselijke en regionale bands een succes.” Waar Hexagon de muzikale huiskamer van Tiel wordt genoemd, werd dit festival de grote jaarlijkse picknick van en voor de Tielse muziekliefhebber. Gemoedelijk, gratis en met 20 bands. Wel moet Verduin nog wel even kwijt dat het organiseren in Tiel niet van een leien dakje gaat. Verduin: “Ik pas niet in het systeem van Tiel en moest voor het festival alle sandwichborden verwijderen omdat ik de nieuwe verordening niet goed had gelezen.”

Ook merkt hij weinig van betrokkenheid van de Tielse politiek. Verduin: “Ik heb nog nog niemand gezien, maar misschien komt wethouder Marcel Melissen vanavond nog even aanwaaien.” Maar Teus zit niet in verzuring, en is vooral lovend over het ingespeelde team van vrijwilligers en de bands die ook dit jaar weer hun stinkende best hebben gedaan. “Zaterdagmiddag was niet best”, vertelt Verduin. Het was bloedheet en de Oranjemeiden waren behoorlijk concurrerend.” De avond maakte veel goed, het Paardenveld liep lekker vol, en de bands wisten het publiek te pakken met stevige power blues en rock. De zondag kwam wat loom op gang met singer songwriter Amado, maar na de countrymannen van Dix werd het vuurtje aangestoken door de Tielse formatie Greatfull Dead Alley Deivers, met een set waar de jaren zestig en zeventig van afspatte.

Woodstock overdekt

Verduin geniet en kijkt tevreden terug op dit festival met veel hoogtepunten, en ook op de voorgaande afleveringen met verrassende regiobands en optredens van onder andere Massada, en de The Living Blues. Verduin gaat zijn Woodstock volgend jaar niet aan een ander overdragen omdat hij dit concept toch ziet als zijn kindje. Echter is er hoop op een vervolg, want Verduin is voornemens om volgend jaar de bands onder de vlag van Woodstock in zijn café Hexagon te laten spelen en dan drie dagen achter elkaar.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten