Het maandelijks cafédiner trekt steeds meer bezoekers ze komen niet alleen uit Zoelen.
Het maandelijks cafédiner trekt steeds meer bezoekers ze komen niet alleen uit Zoelen. (Foto: )

Jubileumdiner eetcafé Zoelen in de Stefanuskerk

  •   keer gelezen

Het begon allemaal vijftien jaar geleden in de huiskamer bij Koosje Burgers. Zij was een van de medeoprichters van het eetcafé Zoelen. De keuken en kamer werden al gauw te klein, de belangstelling groeide en er werd verhuisd naar het dorpshuis.


Cees Hoogteyling

Zoelen – Sinds het dorpshuis gesloten is was er een probleem. Stoppen of doorgaan. Stoppen was er eigenlijk niet bij. Het kerkbestuur van de Stefanuskerk in Zoelen was de reddende engel, zij bood ruimte in de kerk aan.

De dames die maandelijks het eetcafé regelen, mogen zolang ze dat willen iedere maand de consistoriekamer gebruiken. Maria Antons een van de organiserende dames: “We zijn blij van deze ruimte gebruik te mogen maken. De kookruimte is wel wat kleiner, dus zijn onderdelen van het diner thuis gemaakt.”

De belangstelling voor de maandelijkse bijeenkomst is groot. Er komen zelfs deelnemers uit Buren. Deze maaltijden worden mede mogelijk gemaakt door het Folkerfonds in Zoelen.

Voor deze feestmaaltijd was de secretaris van het Fonds Ds. Leon de Borst aanwezig. De Borst: “Dit is geweldig te zien hoe de financiële ondersteuning wordt besteed. Iedereen geniet zichtbaar.”

Voor dit feestdiner waren ook de oud-vrijwilligers uitgenodigd, vandaar dat de ruimte goed was gevuld. In de afgelopen 15 jaar zijn er inmiddels 160 maaltijden bedacht en gekookt. Zakken vol aardappelen zijn gekocht en geschild, groente, vlees en pakken zuivel ingekocht. Tafels zijn mooi gedekt en ontelbaar veel borden en glaswerk afgewassen.

Het lekkere eten en de gezelligheid met elkaar wordt door de bezoekers erg gewaardeerd. Dat werd uitgedrukt door met de kerst, bij de dames die zich iedere maand inzetten voor de feestdis, een kerstpakket te laten bezorgen.

De vaste gast Ties Verbeek: “Dit is geweldig wat die dames doen. Ik denk en de andere bezoekers ook, zien altijd uit naar deze maandelijkse ontmoetingsmiddag.”

Sponsor

Maria Antons: “We hebben vandaag wel extra veel belangstelling. Om voor zoveel mensen te koken is wat moeilijker. In het dorpshuis zou dat geen probleem zijn geweest. Nu zijn we blij dat Theo’s Catering voor een genereuze prijs deze maaltijd verzorgt en die het mogelijk maakt dat wij, de vaste kookploeg ook met de gasten aan tafel kunnen zitten.”

De groep vrijwilligers hopen nog jaren dit te kunnen doen, aan klanten zal het zeker niet ontbreken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier