Bij de workshop voor de fluitisten tijdens het concours was veel belangstelling.
Bij de workshop voor de fluitisten tijdens het concours was veel belangstelling. (Foto: Theo van Dam)

Fluitisten doen hun best voor jury

  •   keer gelezen

CULEMBORG - In De Fluitwedstrijd, voor deze keer neergestreken in KEC te Culemborg, toverden kinderen de mooiste klanken uit hun dwarsfluit.


De jury, bestaande uit Barbara Strijbos, Wouter van Breugel en Astrid Gallez, luisterden en gaf punten, die bepaalden of een fluitist een 3e, 2e, 1e, of 1e prijs met lof verdienden, met in achtneming van de leeftijd en de speelervaring van elke deelnemer. Ieder speelde voor zijn plezier, want De Fluitwedstrijd is vooral een gezellige en ontspannen dag voor jonge amateur fluitisten, waarin iedere deelnemer helemaal zelf zijn favoriete stuk koos om voor het publiek te spelen. De Fluitwedstrijd gaf de mogelijkheid om voor publiek te spelen en een uitdaging aan te gaan, niet om met elkaar te wedijveren, maar vooral om te laten horen wat je zelf al kan. En als je na afloop van je spel ook nog een feedback krijgt van een van de juryleden, dan heb je alleen maar een win-winsituatie. Fluitspelen wordt daarmee steeds leuker.

Voorafgaand aan elk optreden werd er gerepeteerd met de wedstrijdpianisten, Pieter-Jan Verhoyen en Jeroen Snijder, die speciaal voor dit doel waren ingehuurd door de organisatie.

Maar er was meer te beleven op de wedstrijddag, want iedere fluitist kon deelnemen aan de workshop Plezier in Fluitspelen, gegeven door Rogier de Pijper, een workshop vol gezelligheid, actie en plezier maken met je dwarsfluit. Na die workshop wist eenieder dat de dwarsfluit een veelzijdig, populair instrument is, dat in alle muzieksoorten kan uitblinken.

De Fluitwedstrijd was een initiatief van de regionale dwarsfluitdocenten, Marilou Krouwel, Cathrine Starberg, Liduin Wachter, Erik Verbeek en Stichting Nationaal Fluitconcours, die jaarlijks het Benelux Fluitconcours voor amateur dwarsfluitspelers organiseert.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier