Politie en brandweer informeerden de bezoekers van de weekmarkt in Culemborg over veiligheid.
Politie en brandweer informeerden de bezoekers van de weekmarkt in Culemborg over veiligheid. (Foto: Theo van Dam)

Politie en brandweer op de Markt

  •   keer gelezen

Tijdens de weekmarkt namen politie, boa’s en brandweer bezit van de Markt. De brandweer had haar wagen mee genomen, waarbij een ieder kon deelnemen aan een kwiss, waarbij de vragen via videobeelden zo echt mogelijk waren uitgebeeld en de vragensteller het juiste antwoord moest vinden.


Culemborg - De Boa’s hielden zich bezig met de parkeerproblemen in de stad, terwijl de politie verder ging over de veiligheid in huis en op straat of de vragen wilde beantwoorden over de criminaliteit. Alle bezoekers van de Markt konden met hun problemen bij hen terecht en zich voor laten lichten. Ook over eventueel brandveiligheid in huis of de inbraakpreventie. Daar werd ook volop gebruik van gemaakt. Het was in ieder geval een mooie start in de week van de veiligheid.

De Week van de Veiligheid wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid, MKB-Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland, VNO-NCW en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten