Foto:

Eerste lichting afgezwaaid

  •   keer gelezen

Tweetalig onderwijs voor vmbo leerlingen op alle niveaus kan dat wel? Deze vragen kregen we vaak in de afgelopen vier jaar. Het antwoord is helder: Ja, tweetalig onderwijs is mogelijk voor alle leerlingen op alle niveaus van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Bij het KWC kan iedere leerling op elk gewenst niveau zich bekwamen in het Engels op het gebied van spreken, luisteren, schrijven en lezen.


Culemborg - Op donderdag 17 oktober kreeg de eerste lichting vmbo Basis-, Kader- en TL-leerlingen hun Anglia CXertificaat uitgereikt en hierbij werd iedere leerling in het zonnetje gezet. De resultaten logen er niet om. Iedereen was geslaagd voo Intermediate (B1) of Pre-intermediate (A2+) en niet gewoon met een Pass (6 - 7) maar met minimaal Merit (7 – 8) of Distinction (8-9). Een uitzonderlijk hoog niveau!

Tweetalig onderwijs vraagt wel wat van de leerlingen. Elke week een extra uur Engelse les en het doorzettingsvermogen om tijdens sommige lessen Engels te spreken in plaats van Nederlands. Daarnaast nemen de leerlingen deel aan extra opdrachten en excursies. De leerlingen zijn of voor een uitwisseling naar Spanje gegaan, of op excursie naar Cambridge en een aantal leerlingen is zelfs tien dagen naar China geweest. Tweetalig onderwijs maakt wel degelijk wereldburgers: ze zijn zo goed voorbereid op de toekomst met een internationaal karakter.

Vol trots en in de aanwezigheid van hun ouders, familieleden en de tto-docenten namen de leerlingen hun certificaat in ontvangst. Met hun toekomst zit het zeker goed.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier