Groot was de vreugde toen Focus '07 tegen stadgenoot Vriendenschaar de eerste overwinning in deze competitie pakte. Foto: Theo van Dam

Focus ‘07 haalt eerste punten uit stadsderby

Algemeen 115 keer gelezen

CULEMBORG – De stadsderby tussen Focus ’07 en Vriendenschaar werd door ongeveer 500 toeschouwers bekeken en zij zagen een fel duel, waarin beide ploegen tot het uiterste gingen om de winstpunten te pakken.

Focus ’07 startte de derby als beste en kreeg gelijk al goede scoringskansen. Focus ’07 wilde graag het zoet van een overwinning smaken, terwijl Vriendenschaar aansluiting wilde krijgen met de kopgroep. Het was na een half uur spelen dat Amin Lakhal na een goed afgemeten pass de 1-0 in de touwen joeg. Waarmee Focus ’07 verrassend de leiding nam. Vriendenschaar sloeg gelijk terug, maar raakte de paal. Na rust was het weer Lakhal die met een omhaal de 2-0 voor Focus ’07 scoorde. Toch gaf Vriendenschaar zich niet gewonnen en bleef strijden voor de winstpunten. In het laatste vijf minuten scoorde Habib de aansluitingstreffer. Ondanks dat de scheidsrechter lang liet doorspelen, werkte Focus ’07 hun eerste overwinning over de eindstreep. Begrijpelijk dat de vreugde groot was bij spelers en aanhang.

Focus ’07 gaat naar DESTO toe en wie weet gaat de overwinningsroest door, terwijl Vriendenschaar naar het ongeslagen Jonathan toe gaat en dat zal ook een zware kluif worden.