Foto:

Gezamenlijke studiedag landelijke Agoravereniging op KWC

  •   keer gelezen

Voor de gezamenlijke studiedag van de landelijke Agoravereniging, opende deze keer het KWC haar deuren voor alle collega-scholen met een Agora afdeling.


Culemborg - Momenteel zijn er in Nederland acht scholen met een Agora afdeling actief en drie scholen staan in de startblokken. Agora onderwijs groeit. Om van- en met elkaar te leren om Agora steeds verder te verbeteren, werken deze scholen samen als collega-scholen in de Agoravereniging. Afgelopen week was er een gezamenlijke studiedag van deze Agoravereniging op het KWC. Agora coaches, vakexperts en schoolleiders kwamen bij elkaar om kennis te maken, ervaringen te delen en te werken aan gezamenlijke doelen.

De Agoraverenging komt zo’n twee à drie keer per jaar als geheel bij elkaar. Tussendoor wordt er in verschillende ‘kenniskringen’ verder samengewerkt. Iedere kenniskring richt zich op een thema waarbinnen iets ontwikkeld wordt. Voorbeelden van deze thema’s zijn: visie, examinering en kwaliteit. Door samen te werken aan deze thema’s en kennis te delen, werkt de vereniging aan het zo goed mogelijk onderwijs geven aan de Agoraleerlingen.

Door de manier waarop leerlingen binnen Agora werken, lijken ze meer te leren dan wat nodig is voor het diploma. Dat zijn vaardigheden waar ze in hun latere leven veel aan kunnen hebben. Ze leren bijvoorbeeld zichzelf kennen, ze leren verantwoordelijkheid te nemen en actie te ondernemen om iets te bereiken, ze leren communiceren en samenwerken, ze leren erachter te komen wat ze willen en wat ze daarmee kunnen etc. Dit kun je merken aan de leerlingen, maar het is moeilijk te meten. De Open Universiteit doet daarom langetermijnonderzoek door leerlingen die de Agorascholen verlaten, te blijven volgen. Op die manier wordt onderzocht of Agora inderdaad op de lange duur een meetbaar effect heeft op deze vaardigheden.

De gezamenlijke studiedag op het KWC was een succes en heeft voor veel enthousiasme gezorgd bij de coaches, vakexperts en schoolleiders van de verschillende scholen. De leerlingen van KWC-Agora hadden hier een belangrijke rol in. De gasten werden door twee leerlingen van Agora ontvangen met muziek die zij zelf maakten en gecomponeerd hebben. Andere leerlingen hadden cakes gebakken en versierd, die de vijf werelden van Agora uitbeeldden. Na een korte presentatie ervan was dit een welkome aanvulling op de koffie. Ook kreeg het KWC enthousiaste reacties van de andere scholen, over de manier waarop ze samen met de leerlingen bezig zijn de Agoraruimte in de school naar hun wensen in te richten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier