Johan Struwe uit Tiel, visgids en schrijver van het recent verschenen boek 'Pak je Passie'.
Johan Struwe uit Tiel, visgids en schrijver van het recent verschenen boek 'Pak je Passie'. (Foto: Corien Remijn)

Visgids Johan leeft nu van zijn passie

  •   keer gelezen

Op 30 oktober verscheen het eerste boek van Johan Struwe uit Tiel: Pak je Passie. Na een burn-out op zijn 45e zei hij zijn kantoorbaan vaarwel en bouwde een nieuw bestaan op door zijn passie te volgen.


Corien Remijn

Tiel - Zijn tongval verraadt Amsterdamse wortels, maar hij voelt zich inmiddels helemaal thuis in Tiel en is actief in de politiek en bij maatschappelijke organisaties. Elf jaar geleden verhuisde Johan Struwe voor de liefde naar dit stadje aan de Waal en wil er nu ook niet meer weg. “Al die rivieren in de omgeving maakten de overstap wel een stuk makkelijker, want voor een fanatieke visser zoals ik is zo’n omgeving Ideaal. Op de tweede date met mijn huidige vrouw gingen we natuurlijk ook vissen”, vertelt hij lachend.

Ondernemen vanuit passie

Zijn liefde voor het vissen, een passie die al op zijn vierde begon, leverde hem uiteindelijk een nieuw bestaan op na een burn-out en hartinfarct. “Ik werkte al tien jaar als commercieel medewerker bij hetzelfde bedrijf maar was er niet gelukkig. Het werk werd uitzichtloos en gaf veel stress. Maar pas na dat hartinfarct, zo’n twee jaar geleden, had ik de moed om het roer echt om te gooien. Ik besloot mijn passie te volgen maar niemand geloofde dat ik met vissen een inkomen zou kunnen verdienen.” Struwe zette echter door en dankzij zijn kennis van marketing en moderne technologie heeft hij inmiddels een succesvol bedrijf als visgids. Hij organiseert luxe vistrips in de Biesbosch en trekt daarmee klanten uit de hele wereld. “Natuurlijk waren er al veel visgidsen toen ik begon, maar ik richt me op het hogere marktsegment en onderscheid me daarmee van wat er al is. Ik zorg ook dat mijn aanbod altijd bovenaan de zoekresultaten staat in Google. Hoe je dat soort dingen aanpakt en geld kunt verdienen met je passie, leg ik uit in mijn boek. Het is een managementboek voor iedereen, met veel praktische voorbeelden uit mijn leven en dat van anderen.”

Geboorte van een boek

“In de periode dat ik ziek thuis zat, schreef ik alles op wat ik meemaakte en wat ik dacht. Hier, in de keuken. Acht kladblokken vol. Hoe ik me voelde, wat mij inspireerde en hoe ik mijn nieuwe bedrijf opzette. Die ervaring en inzichten wil ik graag delen met anderen. Niet om eraan te verdienen, maar om mensen te motiveren om bij tegenslag uit die slachtofferrol te blijven en hun passie te volgen. Tegen al die Tielenaren die vaak lopen te somberen zou ik willen zeggen: ga niet bij de pakken neerzitten maar kijk vooruit. Denk positief”, Struwe schrijft toegankelijk, voor een breed publiek. Hij liet in eerste instantie in eigen beheer 100 boeken drukken voor vrienden en bekenden. Die waren binnen een week uitverkocht. Kort daarna meldde zich een uitgever die het boek wel in de collectie wilde opnemen en de rest is historie. Sinds 30 oktober is het boek verkrijgbaar bij boekhandel Arentsen in Tiel en via online kanalen.

Meer info: www.johanstruwe.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten