van links naar rechts: Hans, Fransje (stuurvrouw), Judith (coach), Gijsjan, Michel en Andre
van links naar rechts: Hans, Fransje (stuurvrouw), Judith (coach), Gijsjan, Michel en Andre (Foto: Treja van den Heuvel)

Culemborgse roeiers winnen Lingebokaal

  •   keer gelezen

De hellingmannen Gijsjan van Blokland, Hans Hoogduin, Andre Veltman en Michel van Slobbe wonnen zaterdag de Lingebokaal van 7 teams in hun leeftijdscategorie van gemiddeld 55 jaar.


Culemborg - Zij roeiden de 6 km in 23 minuten en 54 seconden. Daarmee hebben zij ook een primeur binnen de Culemborgse roeivereniging. Zij zijn de eerste mannen in het 23 jarig bestaan van de club die een wedstrijd winnen in de wedstrijdklasse ‘gladde vier’ (een smallere boot dan waar recreanten doorgaans in roeien). Dit dankzij de bevlogen coaching van Judith Kunst, die hen sinds een jaar onder haar hoede heeft. Judith: “De mannen hebben goed geroeid. Ze hebben hun krachten dit keer goed verdeeld en hun haal goed afgemaakt. Het kan nog beter en sneller, maar ik ben trots op ze!”

Daarnaast kwamen nog drie andere teams op het water. De ervaren dubbeltwee met Anja van Blokland en Fransje van Beek (gemiddeld 60 jaar) roeiden hun eerste wedstrijd weer sinds twee jaar en werden 2e van de 7 vooral jongere teams. Bijzondere prestatie echter was dat zij ook 2e overall werden van de 181 teams, na correctie van leeftijd en bootklasse. De andere dubbeltwee met Machteld van der Veen en Marie Jose Gussenhove (gemiddeld 55 jaar) eindigden als 5e van de 7 teams. Zij roeiden een prima race.

Tot slot startte er ook een eerstejaarsdamesteam van de Helling met Treja van de Heuvel, Delian Noordzij, Esther Kocis, Nina de Hondt onder leiding van Bas Kamminga. Zij eindigden als 3e van de 3 teams in de beginnersklasse. Treja: “Het was een erg leuke ervaring, vooral om hier met elkaar naartoe te leven! Ook al hebben we nog maar weinig met elkaar geroeid. Heel bijzonder om zo’n evenement met zoveel boten op het water mee te maken.” Al met al was het weer een mooie dag voor de Helling op de Linge bij onze buren in Leerdam!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over roeien in Culemborg, kijk op www.wvdehelling.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier