Ook vond de (her-) benoeming plaats van een aantal leden van de ledenraad. (foto: Peter Venema)
Ook vond de (her-) benoeming plaats van een aantal leden van de ledenraad. (foto: Peter Venema) (Foto: Peter Venema)

Veel belangstelling voor het fitte brein bij ledenavond Rabobank

  •   keer gelezen

Maandag 18 november organiseerde Rabobank West Betuwe haar jaarlijkse ledenontmoetingsavond in De Agnietenhof in Tiel.


Tiel - Deze avond stond vooral in het teken van ‘het fitte brein’. Tijdens deze avond informeerden directieleden Ans Verhoef en Remco Boer de ruim 700 leden ook over de ontwikkelingen van de bank en de maatschappij. Ook vond de (her-) benoeming plaats van een aantal leden van de ledenraad.

De ledenraad van Rabobank West Betuwe bestaat uit 30 ledenraadsleden. Vanaf 26 november 2019 nemen de volgende nieuwe ledenraadsleden plaats in de ledenraad: Annette de Bruin, Bibiche Wymenga, Sander Verstegen, Treja van den Heuvel, Peter van Loon, Guido Wijnstekers en Hans van Hooren.

De bank is verheugd dat er veel belangstelling was voor de ledenraad. De leden van de bank hebben op die avond hun vertrouwen uitgesproken in de nieuwe ledenraadsleden.

Het fitte brein

Rabobank ondersteunt haar klanten graag om financieel zelfredzaam te zijn. Dat doet zij door inzicht en overzicht te bieden en door te stimuleren om te sparen voor later. Financieel fit heet dat. Een fit brein is daarbij heel belangrijk. Daarom nodigde de bank spreker Dick Swaab, arts en emer. hoogleraar neurobiologie (UVA/AMC) uit voor de ledenontmoetingsavond. Hij nam de aanwezigen mee in hoe zij hun brein optimaal kunnen laten functioneren en hoe ze Alzheimer uit kunnen stellen. Een korte samenvatting: 88 procent van het brein is genetisch bepaald en heb je dus zelf niet in de hand. Alzheimer kun je uitstellen door roken en alcohol te vermijden, uitdaging te vinden in je baan/opleiding, creativiteit te stimuleren, te sporten en gezond te eten waardoor je vetzucht en de kans op diabetes minimaliseert. Daarnaast is ook voldoende slaap belangrijk om ruimte te maken in je geheugen.

Willem Gunneman

Avondvoorzitter Willem Gunneman, sneldichter en liedjesmaker, gaf de bijeenkomst een verrassende wending. Hij vatte de avond op een originele en muzikale manier samen waarbij hij improviseerde op reacties uit de zaal.

Er werd nog lang nagepraat in de foyer van het theater, waar de leden onder het genot van een hapje van vergeten groente en drankje kennis konden maken met meerdere instanties die een fit brein stimuleren of juist hulp bieden als het brein niet meer zo fit is.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten