Foto:

KWC Actieweek weer van start

  •   keer gelezen

In de week van 16 tot en met 20 december organiseren vier eindexamenleerlingen van het KWC, Sil, Cune, Mees en Marinde, de KWC Actieweek. In deze laatste week voor de kerstvakantie gaan zij zich inzetten voor een goed doel.


Culemborg - De KWC Actieweek – voorheen KWC Serious Request – wordt dit jaar alweer voor de tiende keer georganiseerd. Tijdens deze week organiseren deze vier leerlingen verschillende activiteiten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. De organisatie van de actieweek is in handen van Sil, Cune, Mees en Marinde maar zij worden ondersteund door een enthousiaste crew van medeleerlingen.

Het goede doel waarvoor is gekozen is ‘Free a Girl’. Free a Girl bestrijdt seksuele uitbuiting van kinderen. Hun visie is een wereld zonder kinderprostitutie. Zij zetten zich dan ook actief in om kinderen uit de kinderprostitutie te bevrijden, in het buitenland maar ook in Nederland. Naast het bevrijden van de kinderen werkt Free a Girl ook aan de rehabilitatie van deze kinderen, bestrijden zij de straffeloosheid van de daders, creëren zij bewustzijn binnen gemeenschappen, willen zij dat er meer aandacht gevestigd wordt op kinderprostitutie bij bijvoorbeeld overheden door campagnevoering en dringen zij aan op het invoeren van kinderrechtenwetgeving.

De KWC Actieweek is nog niet officieel van start gegaan maar er kunnen al donaties worden gedaan. De leerlingen hebben een eigen pagina gekregen op de website van Free A Girl waarop iedereen die wil, geld kan doneren: https://www.freeagirl.nl/acties/kwc-actieweek/.

Ook staat er 7 december een Biking Dinner gepland om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Op de Facebook-pagina van het KWC staat aangegeven hoe je je hiervoor kan opgeven.

De enthousiaste groep KWC’ers is ook te volgen via Instagram: @kwcactieweek en Facebook: KWC Actieweek.

Aan het eind van de actieweek wordt bekend gemaakt hoeveel geld er is ingezameld.

//

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier