Turnsters DOS Sportief openen seizoen hoopvol

  •   keer gelezen

ECK EN WIEL – De turnsters van DOS Sportief in de vijfde divisie hebben het nieuwe seizoen met veel perspectief geopend. Met klasseringen in de top-tien was ook het eindresultaat bevredigend. De zeer jeugdige Chloe Jans bereikte met een vijfde plaats de hoogste klassering. Wel besefte de leiding dat er in de opbouw nog het nodige trainingswerk te verrichten valt.


Het DOS-trio, dat nu in actie kwam vormt een onderdeel van de selectie, die dit seizoen uit een enkele groep bestaat. De club uit Eck en Wiel kende voorheen in wedstrijdverband twee afdelingen, maar die noodzaak is verdwenen omdat een aantal leden de turnsport vaarwel zegde.

Manuela van Biesbergen en Esther Beets kregen als begeleidend coach-duo een uitstekend inzicht in de stand van zaken. Rond Chloe Jans in de categorie pré-instap heerste er ook nog de nodige spanning, want zij turnde haar eerste officiële wedstrijd. Deze debutante toonde stabiliteit aan de brug (waardering zelfs 13.200 punten), redelijke zekerheid op de evenwichtsbalk, alsmede een gave uitvoering op vloer. De sprong leverde ook een positief beeld op. Bij elkaar scoorde de DOS-gymnaste 48.300 punten wat zich in het eindklassement vertaalde in een vijfde plaats.

Britte van Buuren stond bij de jeugd voor de moeilijke overgang van voorgeschreven naar keuzestof. Hierbij werd zij geconfronteerd met aanzienlijk zwaardere eisen. Haar start op de evenwichtsbalk was veelbelovend met waardevolle elementen en een gave salto-afsprong. De waardering met 10.800 punten was inherent. Op vloer liet zij acrobatisch pluspunten zien, sprong en brug daarentegen zitten nog duidelijk in een opbouwfase. Met een totaal van 40.583 punten was het niettemin genoeg voor een tiende positie.

Joyce Verhoeks beleefde enerzijds veel plezier aan haar rentree, maar moest anderzijds een teleurstelling verwerken door missers aan de evenwichtsbalk. Deze sympathieke DOS-turnster kwam uit bij de senioren en werkt hard aan een comeback. Coach Manuela van Biesbergen: ’’Je gunt zo iemand het beste, maar het kan ook tegenzitten. Maar gelukkig heeft zij de draad bij de andere onderdelen goed opgepakt’’. Dat deed Verhoeks met mooie acrobatische serie op de vloer. Met een schroefsprong op de pegases haalde zij de hoogste persoonlijke score van 11.150 punten. Door de puntenaftrek aan de balk bleef haar totaal op 39.533 punten steken en moest zij genoegen nemen met een zestiende plaats.

Bij foto’s:

• Chloe Jans en Britte van Buuren zijn helemaal blij met de eerste rayonwedstrijd en de behaalde resultaten.
• Het DOS-duo Jans/Van Buuren tijdens een rustig moment.
• Joyce Verhoeks laat zien dat zij met de nodige uitstraling kan turnen.

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier